Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem NTV yayınında, “Önümüzdeki hafta ESK 22 TL’den et satacak, et fiyatlarinda 5-6 TL düşüş olabilir.” dedi. Tarım Bakanı Faruk Çelik, sıfır gümrük vergili kasaplık canlı hayvan ithalatı için açılan 400 bin baş kontenjanın 100 bini için ihale sürecinin başladığını açıklamıştı. Sanayi üretiminde genel trendin yükseliş yönünde olduğunu belirten Ertem, “Yüzde 3 civarındaki büyüme ihtiyaçlarımızı karşılamaz. Merkez Bankası üretimi daha proaktif destekliyor” dedi.
TÜİK verilerine göre Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi 2015 yılı itibarıyla 1.15 milyon ton seviyesinde bulunuyor. Et fiyatlarında yaşanan artışlar gıda ve manşet enflasyonda hem baskıya hem de dönemsel olarak sert dalgalanmalara neden oluyor.
NEDEN TARIM BAKANI DEĞİLDE O?
Ankara kulislerinden alınan bilgilere göre Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden sonra Saray’da da tarım ve ekonomi alanında çalışmalar yürütülmeye başladı. Hatta bürokrasi öyle bir hal aldı ki bir kanun için zaman zaman Saray, hükümet ve AK Parti’nin resmi parti komisyonları beraber çalışıyor. Hal böyle olunca et fiyatlarını aşağı çekmek konusunda çalışkan tutumuyla dikkat çeken Faruk Çelik yerine Cemil Ertem et fiyatlarına gelecek indirimi vatandaşa müjdeliyor.
'Et fiyatlarına indirim gelecek'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Önümüzdeki hafta ESK 22 TL'den et satacak, et fiyatlarında 5-6 TL düşüş olabilir." dedi. Tarım Bakanı ve Başbakan dururken bu müjdeyi neden Saray Danışmanı Ertem'in verdiği anlaşılamadı.
Ekonomi Haberleri
Akaryakıta büyük zam geliyor: Motorin 100 TL'yi aşacak!
Volkswagen'den Türkiye'de üretim hamlesi
2027 emekli zammı şekilleniyor: İşte yeni maaş tahminleri
Açlık sınırı 38 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 123 bin TL’yi aştı
Kamuda maaş sistemi değişiyor: 5,4 milyon çalışanı ilgilendiren yeni model