Fed Başkanlığı için 2 aday var

ABD Başkanı Donald Trump'ın Merkez Bankası'nın (Fed) başkanlığı için yarışta son kalan adaylardan Jerome Powell ve John Taylor arasında seçim yapması bekleniyor.

Politico'nun haberine göre Jerome Powell halen görevde olan Fed yönetim kurulu üyeleri arasında. John Taylor ise Stanford Üniversitesi ekonomi profesörü.
Politico, adını açıklamadığı bir kaynağa dayanarak, Trump'ın dikkate aldığı son 2 ismin Powell ve Taylor olduğunu bildirdi.

Trump'ın şimdiki Fed Başkanı Janet Yellen'i yeniden bu göreve aday göstermemeye karar verdiği bildiriliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir başka kaynak da Poltico'ya yaptığı açıklamada, Trump'ın Powell veya Taylor'ı aday göstereceğini kesin görmenin tehlikeli olduğunu çünkü başkanın "her gün fikir değiştirdiğini" söyledi.

Ekonomi Haberleri

Altında Sert Çöküş: 7 Ayın En Düşük Seviyesi Görüldü!
Temmuzda kim, ne kadar zam alacak? İşte kuruşu kuruşuna yeni emekli ve memur maaş tahminleri...
Altın fiyatları kritik seviyelere geriledi: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Goldman Sachs'tan Türkiye ekonomisi analizi: 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yükseltildi
SGK borç yapılandırmasında yeni dönem: Taksit süresi 72 aya çıkarıldı