Fed: Enflasyon kontrolden çıkarsa 4 faiz artışı yapılabilir

Philadelphia Fed Başkanı Harker CNBC'deki mülakatında "Enflasyon hedefi doğrulamak konusunda kontrolden çıkarsa, bu yıl için 4 faiz artışını düşünebilirim" diye konuştu.

Bloomberght'de yer alan habere göre, Philadelphia Fed Başkanı Harker, "Bu seneye başladığımda, önümüzdeki yıl ve bu sene için 25 baz puanlık 3 faiz artışı düşünüyordum. Bundan da çok uzaklaşmadım" dedi. Harker, "Giderek nötr konuma yaklaşıyoruz. Enflasyonun hızlandığını görürsek, bu yıl 4 faiz artırımına açık olabiliriz. Ama bunun için kanıt görmem gerekli" ifadelerini kullandı.

Harker şöyle devam etti:

"Enflasyona dair yüzde 2 seviyesine fakında olmadan yaklaşıyorsak, yüzde 2.25'i de yakalayabiliriz. Ama bu, enflasyonun yüzde 2 olduğu hikayeden farklı olur. Bu durumda bence farklı davranmalıyız. En azından politika yapıcı olarak ben öyle olduğunu sanıyorum. Nötr duruma gelip orada kalırsak, ben bununla da tatmin olabilirim"

Ekonomi Haberleri

Bitcoin fırladı! Yıl sonu o rakama ulaşabilir...
İslam Memiş altın tahminini güncelledi!
E-Ticaretten Dünyaya Açılan Yol: Cool Halı’nın Güçlü Yükselişi
Ekonomist Tuncay Turşucu'dan uyarı geldi!
Dış ticaret açığı yılın ilk 5 ayında arttı