Fitch’ten Türkiye açıklaması! Risklerin bilincindeyiz...

Fitch'ten yapılan açıklamada 'Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları seçimlerden sonra politika öngörülebilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını ortaya çıkarıyor' ifadeleri kullanıldı

Fitch Ratings, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların Haziran seçimleri sonrasında keyfi politika yapımı ve politika  öngörülibilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını gündeme getirdiğini savundu.

Fitch, “Bu durumun, daha sıkı global finansal şartların Türkiye’nin büyük dış finansman ihtiyacının yarattığı krılganlığı test edeceği bir zamanın üstüne gelmesi muhtemel” ifadelerini kullandı. TCMB’nin TL’deki değer kaybı sonrasında piyasalardaki gelişmeleri yakından izlediğini ve gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladığına  işaret eden Fitch, “Yaşanan son gelişmeler bizim merkez bankasının kurdaki zayıflığa yanıt verme istekğinin devam ettiği görüşümüzü değiştirmedi.  Geçtiğimiz ay yapılan faiz artırımı sıkılayan global finansal şartlar ve yükselen petrol fiyatlarının, Türkiye’de seçim kampanyası ile  bir araya gelmesinden kaynaklı risklerin bilincinde olunduğuna işaret  etti” dedi. 

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası Temmuz'da faiz indirimine gidecek mi? ABD’li yatırım bankasından flaş tahmin!
Haziran enflasyonu TÜİK'e göre yıllık yüzde 35, ENAG'a göre yüzde 69
MEMUR VE EMEKLİSİNE YÜZDE 15,57
ENAG Haziran Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı!
Bitcoin fırladı! Yıl sonu o rakama ulaşabilir...