Flaş! Petrol fiyatları fırlayacak!

ABD ve Birleşik Krallık, Rusya'dan petrol ve doğalgaz alımını yasakladı...

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili konuştu. Biden, "Hem petrol hem de doğalgaz ithalini yasaklıyoruz" dedi.

Joe Biden açıklamasında “Hem petrol hem de doğalgaz ithalini yasaklıyoruz. Avrupalı ülkeler bu kaynağa daha bağımlı. Biz aksine net ihracatçı pozisyondayız. Onlar hemen bu adımı atamasalar bile, Rusya enerjisinin üzerinde çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı. 

Birleşik Krallık da Rus petrol ve petrol ürünleri ithalatını yıl sonuna kadar kademeli olarak bitireceğini duyurdu.

Rus Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, 'Rusya petrolünün engellenmesinin, küresel piyasalara sonuçları felaket olur' dedi. Novak, petrolün varil fiyatının 300 dolara çıkabileceğini iddia etti.

Kararın ardından Brent petrol dakikalar içerisinde 132 dolara çıktı.

Ekonomi Haberleri

Emekli maaşlarına zam için 4 formül masada! Seyyanen zam ve refah payı gündemde
Altın fiyatlarında kritik bekleyiş! Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını ne kadar oldu?
Fon yatırımcıları için kritik düzenleme yürürlükte: Kim ne kadar ödeme alacak?
Borsa ve altında sert kayıp: Gram altın 6 bin 370 liraya düştü!
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Mustafa Sandal'ın eşi ve babasından 3 milyar liralık iade başvurusu