Gıda Komitesi son kararını açıklıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hafta başında toplanarak çift haneye çıkan enflasyondaki yükselişte önemli payı olan gıda fiyatlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalara cumartesi günü tekrar toplanacak Gıda Komitesi'nde son şeklinin verileceğini söyledi.

Gıda Komitesi cumartesi tekrar toplanarak ithalat, ekmek fiyatları, soğuk taşıma gibi konulardaki son kararını verecek.Bir TV programında konuşan Tüfenkci, şöyle devam etti: "Gıda komitesinde ithalata yönelik ürün bazlı düzenlemeler, ekmek fiyatlarında, soğuk taşımada neler yapabiliriz çalıştık, komiteyi cumartesi günü tekrar toplayarak son kararları vereceğiz. Enflasyonu artıracak piyasa oynaklığına asla müsaade etmeyeceğiz, çift haneli enflasyonu yıl sonu itibarıyla tek haneye çekeceğiz.

Gıdada lisanlı ve soğuk hava depoculuğuna ayrıca soğuk taşımaya ciddi teşvikler getiriyoruz, bir kısmını hayata geçirdik, bir kısmını da çalışıyoruz.  Ekmek fiyatlarının gerçekçi olmasını, kontrollü bir sistemde fiyatların belirlenmesini istiyoruz, son noktayı gıda komitesinde koyacağız. Gıda da Rekabet Kurumu'nu devreye soktuk, inşaatlarda demir tedarikinde konuya da gıdadakine benzer şekilde yaklaşıyoruz"

kaynak:milliyet

Ekonomi Haberleri

Memur ve emeklinin Ocak zammında ilk rakam ortaya çıktı! İki aylık enflasyon farkı belli oldu
TÜİK ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı: Eylül ayı kira artış oranı belli oldu
Bankalardan kredi kartı sahiplerine 'kısıtlama' uyarısı: Bu işlemleri yapana inceleme başlatılıyor
TÜİK ağustos ayı enflasyonunu açıkladı
KYK yurt ücretleri belli oldu