İslam Memiş'ten altın için flaş uyarı: Bunu yapmayan dizini dövecek

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, altın almak için en uygun tarihi açıkladı.

İslam Memiş, altın alıp-satacak vatandaşları kesin bir dille uyararak "Bu fiyatlar görebileceğiniz en dip seviye. Altın şu an ucuz değil bedava. Buralarda alım yapmayanlar aylar sonra dizlerini dövecek" uyarılarında bulundu.

Ons altının uluslararası piyasalarda yeniden 1850 dolar seviyesini geçmesiyle birlikte yeni haftaya nasıl başlayacağı merak edilen gram altın için de umut dolu sözler geldi.

Memiş, "Gram altın için önceki günlerde söylediğim 1200 lira hedefinin çok yakın gelecekte gerçekleşeceğini düşünüyorum. Tekrar tekrar olabilme ihtimalinden bahsettiğim 1550 lira ise yıl sonuna kadar oldukça muhtemel görünüyor. 2023 yılının altın yılı olacağına yönelik ümidim tazeliğini koruyor"

Maden üzerine yatırım yapanların yalnızca altın konusuna odaklanmalarının hata olacağını belirten Memiş, diğer fırsatları kaçırmamanın önemini vurgularken özellikle gümüş madenine dikkat çekti. 

Memiş, "2023'te bana sorarsanız altını sollayacak tek bir şey var, o da gümüş. Son 2 yılda 6 kat değerlenen maden, bu yıl da yükselişine devam edecektir" sözlerini kullandı.

Yorumlarının yalnızca tahmin olduğunun altını çizen Memiş, yatırım tavsiyesinde bulunmadığına dikkat çekti. 

Ekonomi Haberleri

Emekli maaşlarına zam için 4 formül masada! Seyyanen zam ve refah payı gündemde
Altın fiyatlarında kritik bekleyiş! Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını ne kadar oldu?
Fon yatırımcıları için kritik düzenleme yürürlükte: Kim ne kadar ödeme alacak?
Borsa ve altında sert kayıp: Gram altın 6 bin 370 liraya düştü!
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Mustafa Sandal'ın eşi ve babasından 3 milyar liralık iade başvurusu