Kıdem tazminatında flaş gelişme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı düzenlemesinin yarın Bakanlar Kurulu'na sunulacağını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulisi programında, milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemenin yarın Bakanlar Kurulu’na sunulacağını söyledi.

“Türkiye’de şuanda çalışanların yüzde 80’ni kıdem tazminatı sorununu yaşıyor.” diyen Müezzinoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Böyle bir yapının daha fazla sürdürülmesi mümkün değil. Bu çalışanın hakkı. Korunmalı ve güvence altında olmalı. Bu güvence iş verenin himayesinde toplanıyor. En iyi iş veren bile zora girdiği zaman burada mağdur olan yine çalışan oluyor. Bu mağduriyeti gidermek için bir fon oluşturacağız. Burada iş veren işçinin hakkettiği parayı fona yatıracak. Bu konuda yolun başındayız. İlgili bakanlıklarla teknik çalışmalar tamamlandı. İnşallah yarın hükümete sunulacak. Onay alınırsa sahaya çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri

Altında Sert Çöküş: 7 Ayın En Düşük Seviyesi Görüldü!
Temmuzda kim, ne kadar zam alacak? İşte kuruşu kuruşuna yeni emekli ve memur maaş tahminleri...
Altın fiyatları kritik seviyelere geriledi: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Goldman Sachs'tan Türkiye ekonomisi analizi: 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yükseltildi
SGK borç yapılandırmasında yeni dönem: Taksit süresi 72 aya çıkarıldı