Kredi kartları için flaş taksit önerisi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Barak, ticari kredi kartlarının taksit sayısı ile ilgili öneride bulundu.

ATO Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarında taksit sayısı ile ilgili çağrı yaptı.

Ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Baran, ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasının üretime ve ticarete olumlu yansıyacağını belirtti.

ATO BAŞKANINDAN KREDİ TAKSİT ÇAĞRISI

Yaptığı yazılı açıklamada bireysel ve ticari kredi kartlarının ayrı ele alınmaları gerektiğine dikkat çeken Baran, iş dünyasının finansman kaynağı olarak vadeli çeki kullandığını ancak zaman içerisinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle çekin itibarının azaldığını ve kullanımının gerilediğini bildirdi.

"TİCARİ KREDİ KARTLARINDA TAKSİT SAYISI ARTIRILMALI"

Piyasalarda çekin yerini ticari kredi kartlarının aldığına işaret eden Baran, şunları kaydetti: 

“Ticari kredi kartları şirketlere sürdürülebilir ve vadeli finansman imkanı sağlarken ödeme zincirinde ve ticari hayatın sürdürülebilirliğinde kritik önem taşıyor. Güvenilirliği konusunda şüphe oluşturmadığı için de herkes tarafından kabul ediliyor. Ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılması, üretime ve ticarete olumlu yansıyacaktır.”

"TEK ÇARE TİCARİ KREDİ KARTI KULLANIMI KALIYOR"

İnşaat malzemelerinin teminin güçleştiğini kaydeden Baran şunları söyledi: 

“İnşaat malzemelerini temin etmek güçleşti. Bu süreçte nakit kullanmak neredeyse mümkün değil. Geriye tek çare ticari kredi kartı kullanımı kalıyor. Deprem bölgesinde hayatın yeniden normalleşmesi için, depremzede vatandaşlarımıza konut üretiminin ve kentsel dönüşümün sekteye uğramaması için inşaat malzemeleri sektöründe ticari karta taksit uygulamasının devamı elzem.”

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de işsizlik oranı ne kadar oldu?
Gümüş fiyatları iki ayın zirvesinde: Yatırımcının gözü kritik toplantıda
Esnaf kredilerinde yeni dönem: Faiz desteği düştü, borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Asgari ücrette yüzde 50 zam ihtimali: 2027 için dikkat çeken senaryo
Motorinde dev indirim yolda: Litre fiyatı ne kadar düşecek?