Kurban Bayramı balıkçıları vurdu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde av mevsiminin başlaması ile balık tezgahları şenlendi, ancak fiyatlar gibi satışlar da düşük.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki balıkçı esnafı, 1 Eylül’deki av mevsimi açılışının kurban bayramına denk gelmesi sebebiyle dertli.

Dar gelirlinin protein deposu balık, kurban bayramında rağbet görmüyor. Balıkçı Ali Çakıroğlu, av mevsiminin balıkçılar için iyi başlamadığını ifade etti. Çakıroğlu, “Bu yıl balık sezonu kurban bayramına denk geldi. Bu fiyatlara yansıdı. Geçen sezona göre fiyatlarda yüzde 50 düşüş var. Sardalya 5 – 10 TL civarı, hamsi 10 TL. Uskumru av yasağı olduğu günlerde 50 TL idi, şimdi 20 TL’ye düştü. Halkımızı bol bol protein deposu balık yemeye davet ediyorum” dedi.  Öte yandan balık sezonunun açılması ile birlikte çok sayıda balık çeşidi tezgahlardaki yerini aldı. Balık haline gelen metrelik yılan balığı da satıldı.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıta büyük zam geliyor: Motorin 100 TL'yi aşacak!
Volkswagen'den Türkiye'de üretim hamlesi
2027 emekli zammı şekilleniyor: İşte yeni maaş tahminleri
Açlık sınırı 38 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 123 bin TL’yi aştı
Kamuda maaş sistemi değişiyor: 5,4 milyon çalışanı ilgilendiren yeni model