Mahfi Eğilmez ekonomiyi üçe ayırdı! Atilla Yeşilada kahkahaya boğuldu

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, ekonominin üç çeşidinin olduğunu ifade eden bir paylaşımda bulundu. Bir başka ünlü ekonomist Atilla Yeşilada bu paylaşıma çok güldü.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin yüksek enflasyon çıkmazının ardından "skimpflasyon" ve "shrinkflasyon" girdabına girdiğini yazmış ve birçoğumuzun yeni tanıştığı bu ifadeler gündemden uzun süre düşmemişti.

"ARJANTİN VE TÜRKİYE"

Türkiye, yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle yeni ifadelerle tanışırken, Eğilmez'den dikkat çeken bir paylaşım daha geldi. Ünlü ekonomist ekonomiyi üçe ayırarak şu paylaşımı yaptı:

"Üç tür ekonomi vardır: (1) Gelişmiş ekonomiler, (2) Gelişmekte olan ekonomiler, (3) Arjantin ve Türkiye."

Mahfi Eğilmez'in bu paylaşımına X hesabından alıntı yapan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, kahkaha atarak karşılık verdi.

Ekonomi Haberleri

Fon yatırımcıları için kritik düzenleme yürürlükte: Kim ne kadar ödeme alacak?
Borsa ve altında sert kayıp: Gram altın 6 bin 370 liraya düştü!
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Mustafa Sandal'ın eşi ve babasından 3 milyar liralık iade başvurusu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Politika faizi yüzde 36'ya indirildi
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gram altın geriledi