Merkez Bankası'ndan 'faiz indirimi' kararı!

Merkez Bankası'nın ihracatçılara kullandırdığı reeskont kredilerinde vade uzatıp, faizleri azalttığı öne sürüldü.

Merkez Bankası'nın ihracatçılara kullandırdığı reeskont kredilerinde vade uzatıp, faizleri azalttığı öne sürüldü. Firmaların gelirlerinin yüzde 40’ını TCMB’ye, yüzde 30’unu bir bankaya satmayı ve satışı müteakip 1 ay süreyle döviz almamayı taahhüt etmesi ise şart koşuldu. 

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, TL cinsi reeskont kredisi kullanacak ihracatçılar için vadeler uzatılırken faizler de aşağı çekildi.

Buna göre, TL reeskontun azami vadesi 360 gün olacak, savunma sanayi için ise 720 gün olacak. 

TL reeskont faizleri, 0-90 gün için politika faizinin 300 baz puan, 91-180 gün için politika faizinin 200, 181-720 gün için politika faizinin 100 baz puan altında olacak.

TL reeskont kullanan firmalar kredi vadesine kadar gelen mal veya hizmet ihracı gelirlerinin yüzde 40'ını TCMB'ye, yüzde 30'unu bir bankaya satmayı ve satışı müteakip 1 ay süreyle döviz almamayı taahhüt edecek.

Merkez Bankası konuya ilişkin yorum yapmadı.
 

Ekonomi Haberleri

Emekli maaşlarına zam için 4 formül masada! Seyyanen zam ve refah payı gündemde
Altın fiyatlarında kritik bekleyiş! Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını ne kadar oldu?
Fon yatırımcıları için kritik düzenleme yürürlükte: Kim ne kadar ödeme alacak?
Borsa ve altında sert kayıp: Gram altın 6 bin 370 liraya düştü!
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Mustafa Sandal'ın eşi ve babasından 3 milyar liralık iade başvurusu