Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı!

Merkez Bankası (TCMB) faiz koridorunun üst bandını oluşturan gecelik marjinal fonlama faizini 25 baz puanla art arda beşinci defa düşürerek yüzde 8.75’e indirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimlerinde cesur adımlar atmaya devam etmesini beklediğini söylemişti. Bakan buna karşılık haftasonu gerçekleşen başarısız darbe girişimi sonrası bankanın bugünkü toplantıda cesur adımlar atmak konusunda tereddüt gösterirse de anlayışla karşılanacağını belirtmişti.
TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi olan bir haftalık repo faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 7.5’te, faiz koridorunun alt bandını da yine beklentiler doğrultusunda yüzde 7.25’te tuttu. Merkez Bankası böylece üst ve alt bant arasındaki farkı 150 baz puana indirerek faiz koridorunu şu ana kadarki en dar hale getirmiş oldu.
TCMB, geç likidite penceresi çerçevesinde borç verme faiz oranını da yüzde 10.5’ten yüzde 10.25’e indirdi.
Reuters anketine katılan 19 kurumun sekizi üst bantta 25 baz puan, altısı 50 baz puan indirim, beşi ise sabit tutulacağını tahmin ediyordu.
Katılımcıların bir önceki ankette ağırlıkla 50 baz puan olan üst bantta indirim beklentileri, cuma günkü darbe girişiminin ardından azaldı.
Ankete katılan kurumların tamamı politika faizi ve alt bandın sabit tutulacağını tahmin ediyorlardı.
TCMB art arda beş toplantıda faiz koridorunun üst bandını toplamda 200 baz puan indirdi.
Bakandan Merkez Bankası’na mesaj: Faiz indiriminde daha cesur adımlar bekliyorum

Ekonomi Haberleri

Onlarca tesisi bulunan dev kimya şirketi iflasın eşiğinde
Türkiye'de yüzlerce yeri olan KFC 108 şubesine kilit vurdu
Kısa vadede o rakamı görecek
Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar 2024? İşte güncel kurbanlık fiyatları
Satış için dört markayla görüşülüyor