O ilde ekmeğe zam! 400 gram ekmek 10 lira oldu

Trabzon’da 200 gram ekmek 5 lira olurken, 400 gram ekmeğin fiyatı 10 TL oldu.

Trabzon Fırıncılar Odası, dün geç saatlerde fırıncılara mesaj yoluyla ekmeklerin zamlı tarifelerini gönderdi. Trabzon'da dün 8 liradan satılan 400 gram ekmek, bugün itibari ile 10 liraya yükseldi.

Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre; 200 gram ekmek 5 lira olurken, 400 gram ekmek 10 lira, 16 lira olan 800 gram ekmek 20 lira oldu.

Trabzon'da 2021 yılının Ekim ayında ekmeğe 50 kuruş zam yapıldı ve 250 gram ekmek 2,5 lira oldu. İki ay sonra Aralık ayında ekmeğin gramajı 210'a düşürüldü. 2022 yılının Nisan ayında 210 gram 3 lira oldu. Üç ay sonra Haziran ayında gramajı 200'e düşürülen ekmek 4 lira, 400 gram ekmek ise 8 lira oldu.

Trabzon Fırıncılar Odası, aldığı kararla 2023 yılının Ocak ayının son haftasında ekmeğe 2 lira daha zam yaptı. 200 gram ekmek 5 lira olurken, 400 gram ekmek 10 lira, 16 lira olan 800 gram ekmek 20 lira oldu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yeni yılın ilk haftasında ekmeğin 8-10 lira bandına yükseleceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtmiş, “Ocak ve Şubat aylarında zam düşünülmüyor, daha sonraki aylarda da fiyatı muhafaza etmek için çaba göstereceğiz” demişti.

Ekonomi Haberleri

İtalyan gazeteden Trump’a ağır manşet
Temmuz 2026 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Zam tablosunda senaryo netleşiyor
Avrupa Birliği'nden Rusya'ya yeni darbe: 21'inci yaptırım paketi yolda
Rezone İnşaat Mühendislik Hizmetleri Konusunda Öncü Firma
Altın fiyatlarında yön yukarı: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?