OHAL kalktı: Dolardan ilk tepki

Dolar/TL açılışta 4.81 lira seviyelerinde bulunurken, euro da 5.61'den güne başladı.

Gelişen ülke para birimlerinden pozitif ayrışarak 4.76 seviyelerine gerileyen dolar/TL’de aşağı hareket sınırlı kaldı ve dolar yeniden 4.80’in üzerine taşındı. Mahkemenin ABD'li Rahip Brunson kararı sonrası 4.84 seviyesi test edilirken, gün 4.81’den tamamlandı.

Piyasalar Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesiyle birlikte başlayan yeni dönemde ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceğini yakından takip ediyor. Bu konu ile ilgili haber akışı da doların seyrini etkilemeye devam edecek.

Teknik açıdan dolar/ TL’de 4,80 seviyesinin altında kapanışlar yaşanması durumunda düşüşün ivmeleneceğini ve 4,75'in gündeme geleceğini aktaran analistler, olası yükselişlerde 4,85 - 4,90 bandının takip edileceğini söyledi.

Dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde kapanışa göre yatay açıldı. Kur saat 08:10 itibariyle 4.81'den alıcı bulurken, euro da aynı dakikalarda 5.61'den el değiştiriyor.

Ekonomi Haberleri

Volkswagen'den Türkiye'de üretim hamlesi
2027 emekli zammı şekilleniyor: İşte yeni maaş tahminleri
Açlık sınırı 38 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 123 bin TL’yi aştı
Kamuda maaş sistemi değişiyor: 5,4 milyon çalışanı ilgilendiren yeni model
Fed'in faiz kararının ardından altın fiyatları geriledi! Gram altın ne kadar oldu?