'Seçim öncesi!' Ölen emeklilerin yakınları da ikramiye alacak

Hükümetin emeklilere vermeyi planladığı bayram öncesi ikramiyelerden, ölen emeklilerin maaşlarını alan yakınları da faydalanacak.

Hükümet seçimler yaklaşırken 12 milyon emekliye bayram öncesi biner lira ikramiye verileceğini açıklamıştı. Habere göre vefat eden emeklilerin maaşlarını alan yakınları da bayram öncesi emeklilere verilecek olan ikramiyelerden faydalanacak.

ENFLASYONDAN DOLAYI ARTAN MİKTAR MÜJDE DİYE VERİLİYOR

Yine aynı habere göre ilk 4 aylık enflasyon verilerine göre emekliye yapılacak zam miktarının 4.69 oranında olması bekleniyordu. Ancak uzmanların yaptığı tahminler doğrultusunda son 2 aylık enflasyon verilerine göre bu oran 5-5,5 oranlarına çıkacak. Haberde yükselen enflasyondan kaynaklı artan zam miktarı emeklilere müjde olarak veriliyor.

Ekonomi Haberleri

Volkswagen'den Türkiye'de üretim hamlesi
2027 emekli zammı şekilleniyor: İşte yeni maaş tahminleri
Açlık sınırı 38 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 123 bin TL’yi aştı
Kamuda maaş sistemi değişiyor: 5,4 milyon çalışanı ilgilendiren yeni model
Fed'in faiz kararının ardından altın fiyatları geriledi! Gram altın ne kadar oldu?