Selçuk Geçer'den dikkat çeken yorum... Dolar, altın ve konut krizini değerlendirdi

Ekonomist Selçuk Geçer, döviz ve altında yaşananları, konut kriziyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'a konuk olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ekonomideki gidişatı yorumladı. Dolar, altın ve konut piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Selçuk Geçer, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin konut finansman paketi açıklandıktan sonra 65 bin kişinin fiyat artışı yaptığını açıklamasını da eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"KONUT PİYASASININ DURUMU NE OLUR? BANKACILIK SİSTEMİ NE OLUR?"

"Pek çok konut sahibi, araç sahibi, arsa sahibi bunu görüp, takır takır ev satmaya kalkarsa konut piyasasının durumu ne olur? Bankacılık sistemi ne olur? Siz sanıyor musunuz bunlar konuşulmadı? İddia ediyorum, bunlar konuşuldu. Konut sektörüne fiyat olarak vereceği zarar nedeniyle, çünkü işlerine gelmiyor, büyük ihtimalle vazgeçildi. Bu, doları düşürdüğü kadar konutu da düşürür. Hatta konutu daha fazla düşürür, darmadağın eder. Keşke yapsalar."

"1+1 EVİN FİYATI 5 MİLYON LİRAYA GELMİŞ DURUMDA"

"Bu bir rezillik haline geldi artık. Konut sektöründeki hikaye rezillik haline geldi. Bir inşaat firması, bölgesi Ataşehir. Tasarruf mevduat sigorta fonunun kontrolünde ve onun tamamen bir anlamda ağırlığını koyduğu bir ortamda ev satıyor. 1+1 evin fiyatı 5 milyon liraya gelmiş durumda. Sayın Nebati manipülatör arıyor ya da fırsatçı arıyor. Devletin ta kendisi yapıyor bunu. TOKİ evlerine gidiyorsunuz 5 milyonlar 10 milyonlar havalarda uçuşuyor."

SELÇUK GEÇER: EV SAHİBİ DE HAKLI KİRACI DA HAKLI

"Siz tüm piyasa yükseldiği için kendi ev fiyatını korumaya çalışan insanı suçlarken, Sayın Nebati 65 bin kişi suçlu derken, kendi kamu kurumunun firması 1+1 evi siz bu koşullarda bu fiyatlarda ev satıyorsunuz. Sen bunu yaparsan herkes yapar. Ev sahibiysem ben de yükseltirim ev fiyatını. Piyasayı bozan kim diye baktığınızda, size söylüyorum piyasayı bozanları. Ev sahibi de haklı, kiracı da haklı."

"PİYASA REGÜLE EDİLECEĞİNE FİYATLAR DAHA DA ŞİŞİRİLİYOR"

"Bunun bir sonraki aşaması, darplar başlayacak, kavgalar başlayacak, insanlar birbirine girecek. Adam diyecek ki sen 10 yıllık kiracısın, çık evi boşalt diyecek. Ya da artık piyasa koşullarına göre ben kiranı belirleyeceğim diyecek. 3 bin lira olan kirayı 10 bin lira yapacak. 1000 lira olan kirayı 5 bin lira yapacak. Ama adamın geliri 4 bin 250 lira. Nasıl ödeyecek o adam kirasını? Bunun adı barınma krizidir. Dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri bu tür durumlara müdahale ederler ve regüle kurumları vardır. Kimdir bu? TOKİ'dir Emlak Konut'tur hatta TMSF'dir. Ama biz dönüp bakıyoruz TOKİ piyasayı regüle edeceğine piyasa fiyatlarını artırıyor, şişiriyor daha da ulaşılmaz hale getiriyor"

İlgili Haberler

Ünlü ekonomistten tarihi uyarı! Dolar kurunda aman dikkat...

Ekonomi Haberleri

Onlarca tesisi bulunan dev kimya şirketi iflasın eşiğinde
Türkiye'de yüzlerce yeri olan KFC 108 şubesine kilit vurdu
Kısa vadede o rakamı görecek
Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar 2024? İşte güncel kurbanlık fiyatları
Satış için dört markayla görüşülüyor