Selçuk Geçer'den korkutan senaryo... IMF ne dedi?

Dolar'ın 15 TL'yi görmesiyle birlikte ekonomistlerden peş peşe açıklamalar geldi. Uzmanların açıklamalarına göre, bunlar daha iyi günlerimiz.

Türk Lirası döviz karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Bir süredir 14'e sabitlenen dolar bugün yükselişe geçti ve kritik eşik olarak adlandırılan 15'e ulaştı. Dövizdeki artışa ve ekonomide yaşananlara ilişkin ise Selçuk Geçer'den açıklama geldi.

SELÇUK GEÇER: "HER ALANDA BİR KRİZ ETKİSİ VAR"

Geçtiğimiz gün "Dolar 22 kaçınılmaz, Dolar 17 her an" diyen Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamada, "1970'lerden beri en büyük emtia şoku yaşandı. Bundan kastedilen 70'lerdeki petrol krizidir. Böyle bir krize girer miyiz? Dünya Bankası'ndan bir yetkili onu işaret etti. Yaşanan en  önemli emtia krizini yaşıyoruz ve hatta çok daha tehlikelisini yaşıyoruz dedi. O zaman petrol krizi vardı şimdi ise gıda, demir-çelik ve her alanda, her türlü ham madde ve zorunlu ihtiyaçta görülen bir kriz etkisi var. Bu da enflasyonu yukarı doğru tetiklemeye devam ediyor." dedi.

IMF NE DİYOR?

IMF'nin ülkelerin büyüme tahminlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, "IMF, dünyadaki 143 ülkenin ekonomisinin büyüme tahminlerini geriye çekti. Bu da büyümeyle ilgili krizin önümüzdeki süreçte daha da derinleşeceğini bize gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"MERKEZ BANKALARI AGRESİFLEŞECEK"

Selçuk Geçer şöyle devam etti:

"Yüksek enflasyon ve hızla düşen büyüme verileri ne anlama geliyor? Bunun adı stagflasyon. Büyük ihtimalle çarşamba günü ABD tarafından açıklanacak enflasyon verisi ve akabinde Avrupa'dan gelen enflasyon verisi yükselişi devam ettirirse stagflasyon korkusunu daha da artıracak bu da merkez bankalarının faiz konusunda daha da agresifleşmesini beraberinde getirecek." 

Selçuk Geçer ayrıca Türkiye'yi ekonomik anlamda daha zor günlerin beklediğini de sözlerin ekledi.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıta dev indirim geliyor!
Yanıt veremedi
Savaş büyüyebilir ancak...
Altın fiyatlarında sular durulmuyor!
Milletin dolabı boş, tenceresi boş, umudu boş