Taksiciler, o uygulamaya isyan ettiler

Taksi Dernek ve Kooperatifleri, akıllı telefon uygulaması üzerinden taksi hizmeti veren Uber'e karşı 'ortak mücadele' ve hareket etmek için bir toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşma yapan İstanbul Taksi Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin Can, Uber uygulamasını 'FETÖ'ye benzeterek "Biz ülkemizde paralel polis, paralel savcı duymuştuk ama paralel taksicilik olacağı aklımıza gelmemişti. Bunlar tıpkı FETÖ örgütü gibi. Onların sistemlerine benzer sistemi var. O sistem sayesinde yönlendirme yapıyorlar" dedi.

Havalimanları Kooperatifleri Üst Birliği öncülüğünde Yeşilköy'de bir otelde düzenlenen toplantıya; Sabiha Gökçen Taşıma Kooperatifi (SAWKOOP), Atatürk Havalimanı 34 No'lu Taksiciler Kooperatifi, Esenboğa Havaalanı Kooperatifi, İzmir Havalimanı Taksici Kooperatifleri, Bodrum/Dalaman Havalimanları, Antalya Havalimanı, İstanbul Taksi Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanları ve taksiciler katıldı.

Toplantıda bir araya gelen dernek ve kooperatif üyeleri Uber'e karşı ortak mücadele ve hareket etmek karar alırken, Uber sistemiyle haklarının gasp edildiğine değinen İstanbul Taksi Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin Can, "Biz ülkemizde paralel polis, paralel savcı duymuştuk ama paralel taksicilik olacağı aklımıza gelmemişti. Bunlar tıpkı FETÖ örgütü gibi. Onların sistemlerine benzer sistemi var. O sistem sayesinde yönlendirme yapıyorlar. Piyasada gördüğünüz siyah arabaların yüzde 90'ı alenen taksicilik yapıyor. Bizim hükümetten, devletten isteğimiz, bunların iletişiminin kesilmesi. Bunların web siteleri kapatılırsa, ağır ceza-i müeyyideler uygulanırsa bunlar bu işten vazgeçer. Yoksa bizim 50 yıllık emeğimiz heba olup, gidecek" diye konuştu.

Dernek Başkanı Can konuşmasına yetkililere seslenerek, şöyle devam etti: Bizim devletten isteğimiz, bu Uber denilen, okyanus ötesinden gelip, ekmeğimizi çalan paralel taksicileri durdurun. Biz İstanbul Valiliğine, Büyükşehir Belediyesine, Bilişim ve Teknoloji Bakanlığına ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk ama bunların Türkiye'de muhatapları olmadığı için herhangi bir ceza-i müeyyide uygulanamadı. Hollanda üzerinde paraları gidip, geliyor. Ülkemize bir kuruş faydaları yok. Ne vergileri ne algıları var. Bunların sistemlerinin bir an önce kapatılmalarını istiyoruz." 

Ekonomi Haberleri

Altında Sert Çöküş: 7 Ayın En Düşük Seviyesi Görüldü!
Temmuzda kim, ne kadar zam alacak? İşte kuruşu kuruşuna yeni emekli ve memur maaş tahminleri...
Altın fiyatları kritik seviyelere geriledi: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Goldman Sachs'tan Türkiye ekonomisi analizi: 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yükseltildi
SGK borç yapılandırmasında yeni dönem: Taksit süresi 72 aya çıkarıldı