Hurriyet.com.tr’nin edindiği bilgilere göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği kayyum ataması yaptı.
Kayyum atanan şirketler Erfa Mühendislik, Ertur Mühendislik Ortadoğu Tekstil, Diyalog Müşteri Hizmetleri, ODEN Enerji, BJ Tekstil ve Nurpak Boya.
BANK ASYA'NIN HİSSEDARIYDI
Ali Akbulut’un sahibi olduğu Akbulut Grubu’na ait şirketlere, ataması yapılan kayyumlar kısa süre önce ulaştı. Kayyum ataması yapılan şirketlerden Ortadoğu Tekstil, bir süre önce faaliyeti durdurulan Bank Asya’nın da yüzde 4,89 oranında ortağıydı.
Şirketin sahibi Ali Akbulut’a ise ulaşılamadığı öğrenildi. Ali Akbulut, bir dönem de Zaman Gazetesi'nin imtiyaz sahibiydi.
İKİ ŞİRKETTE EROĞLU İLE ORTAK
Kayyum ataması yapılan şirketlerden Erfa Mühendislik ve Ertur Mühendislik şirketinin ortakları arasında Nurettin Eroğlu da bulunuyor. 2008’de kurulan Erfa Mühendislik şirketi, Florya’da konut projesi geliştirmişti.
Kayyum ataması yapılan şirketlerden Ortadoğu Tekstil, Akbulut Grubu'nun da amiral gemisi konumunda. Şirket, 40 yıla yakın bir süreden beri, sektörde faaliyet gösteriyor.
Tekstil devine kayyum atandı
Bünyesinde Ortadoğu Tekstil, Oden Enerji, Erfa Mühendislik gibi şirketlerin de bulunduğu Akbulut Grubu’na kayyum atandığı öğrenildi. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği karar doğrultusunda, kayyumlar şirket merkezine kısa süre önce ulaştı. Kayyum ataması yapılan Ortadoğu Tekstil, Bank Asya'nın da hissedarları arasındaydı.
Ekonomi Haberleri
Memur ve emeklinin Ocak zammında ilk rakam ortaya çıktı! İki aylık enflasyon farkı belli oldu
TÜİK ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı: Eylül ayı kira artış oranı belli oldu
Bankalardan kredi kartı sahiplerine 'kısıtlama' uyarısı: Bu işlemleri yapana inceleme başlatılıyor
TÜİK ağustos ayı enflasyonunu açıkladı
KYK yurt ücretleri belli oldu