Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yeni rotasını açıkladı!

Doların daha önce 10 TL'yi aşacağını beliren ekonomist Selçuk Geçer, twitter hesabından yeni rotayı duyurdu.

Doların daha önce 10 TL'yi aşacağını beliren ekonomist Selçuk Geçer, twitter hesabından yeni rotayı duyurdu.

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 19’dan yüzde 18’e indirmesinin ardından Dolar kuru 8.8017 TL'ye çıkarak rekora koşmuştu. Dün akşam saatlerinde 8,7679 seviyesine gerileyen Dolar, bugün de yükselişine devam eden diyor. Rekor üstüne rekor kıran Dolar, yeni güne 8,82 seviyesinden başladı. Anlık olarak 8.85 TL'den satılan dolarda ekonomist Selçuk Geçer yeni hedefi belirledi.

Kur tahminleriyle oldukça konuşulan Selçuk Geçer, daha önce 10 TL'yi aşacağını söylediği Dolar tahmininde bu kez ters köşe yaptı. Enflasyon sepetine orantılı bir tahminde bulunan Selçuk Geçer, anlık olarak 8.85 bandında olan dolar kurunda yeni hedefin 9.40 TL olduğunu söyledi.

Sosyal medyadan takipçilerine paylaşım yaparak yeni tahminin açıklayan Selçuk Geçer, "Dolar 9.40 a koşuyor" ifadelerini kullandı.

Selçuk Geçer'in paylaşımın altına takipçilerinden dikkat çeken yorumlar geldi:

Ekonomi Haberleri

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren karar
Türkiye'de işsizlik oranı ne kadar oldu?
Gümüş fiyatları iki ayın zirvesinde: Yatırımcının gözü kritik toplantıda
Esnaf kredilerinde yeni dönem: Faiz desteği düştü, borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Asgari ücrette yüzde 50 zam ihtimali: 2027 için dikkat çeken senaryo