Yeni emeklilik dönemi başlıyor! Bakan Işıkhan duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarının sigortalılığı ve emekliliğiyle ilgili düzenleme hazırlıklarına yönelik açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü yerine getireceklerini söyleyen Işıkhan, bunun zamanı ve şartları oluştuğunda hem alandaki sendikalardan, hem kadın örgütlerinden ve sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacaklarını belirtti.

Işıkhan bu projenin uzun erimli bir çalışma olduğunu belirterek, çalışmanın orta vadede uygulamaya başlanabileceği söyledi.

"PRİM GÜN SAYISINI DÜŞÜRME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR"

Işıkhan, Bağkur'luların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal güvenlik sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorunda olduklarını söyleyen Işıkhan, bunu prim gelirleriyle yaptıklarını belirtti.

Işıkhan, Bağkur'luların gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200'e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaat olduğunu söyleyerek bunu yerine getireceklerini dile getirdi.

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de Dolar Milyonerlerinin Sayısı Zirve Yaptı: Dünyada 1. Olduk!
Ünlü Alman bankası 2025 Dolar/TL tahminini güncelledi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte piyasaların verdiği tepki...
Faiz kararı öncesi Mahfi Eğilmez'den uyarı
Maaşlara rekor zam!