Ziraat Bankası’ndan Demirören Grubu’na ‘gayriresmi’ kayyum

Demirören Grubu’na 675 milyon dolar kredi veren Ziraat Bankası’nın, bu gruba ‘gayriresmi’ kayyum gönderdiği öne sürüldü.

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışında kullanılan krediyi sağlayan Ziraat Bankası’nın yöneticilerinden Metin Sezici, Demirören Medya’nın tüm finansal işlerinden sorumlu olarak Chief Financial Officer (CFO) koltuğuna oturmuştu.

halktv.com.tr’nin özel haberine göre bu görev değişikliği ilk başta transfer olarak algılansa da, Sezici’nin Ziraat Bankası’nın Bosna-Hersek’teki kuruluşu olan ZiraatBank BH d.d.’deki görevine devam ettiği, bunu sürdürürken ‘hesapları kontrol etmesi’ için Demirören’e CFO olarak yerleştirildiği ortaya çıktı.

Sezici’nin iki kurumda birden çalışıyor olması, kariyer sitesi Linkedin’deki profiline de yansıdı. Sezici, Demirören’deki ikinci görevinin başlamasının ardından bir önceki işyerini kaldırmadı ve iki koltuğu için de ‘halen çalışıyor’ ibaresi koydu.

Ekonomi Haberleri

Goldman Sachs'tan Türkiye ekonomisi analizi: 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yükseltildi
SGK borç yapılandırmasında yeni dönem: Taksit süresi 72 aya çıkarıldı
Altın fiyatlarında İsviçre hareketliliği: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
İtalyan gazeteden Trump’a ağır manşet
Temmuz 2026 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Zam tablosunda senaryo netleşiyor