Aşure dağılıyor veya kararıyor mu? Aşure böyle hazırlanırsa daha iyi pişiyor

Aşure hazırlanırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.

Aşure'nin dağılmasını veya kararmasını engellemek için doğru malzemelerin doğru şekilde kullanılması gerekmektedir.

Aşure'nin dağılmasını engellemek için öncelikle doğru malzemelerin seçilmesi önemlidir. Aşure yaparken kullanılan buğdayın iyi bir şekilde haşlanmış olması ve aşureye koyulan bakliyatların önceden haşlanmış olması aşurenin dağılmaması için önemlidir. Ayrıca aşureyi pişirirken sürekli karıştırarak, malzemelerin birbirine karışmasını sağlamak da aşurenin dağılmasını engelleyecektir.

Ensonhaber.com'daki bilgilere göre; Aşure, çeşitli kuruyemişler, tahıllar, meyveler ve bazen baklagillerin bir araya getirilerek pişirilmesiyle yapılan geleneksel bir Türk tatlısı veya yemeğidir. Genellikle Muharrem ayının onuncu günü (Aşure Günü) pişirilir ve çeşitli topluluklarda paylaşılır.

Güzel bir aşure yapmanın püf noktası renginin kararmamasıdır.

Aşurenin içinde bulunan bazı bileşikler, özellikle meyve ve tahıl içeriği nedeniyle okside olabilir. Bu, zamanla renk değişimine yol açabilir.

Aşurede kullanılan malzemelerin farklı pişme sürelerine sahip olması, bazılarının daha fazla pişmesine ve renginin değişmesine neden olabilir.

Peki, aşurenin kararmaması için ne yapılır? İşte tam renginde aşure için püf noktalar...

Kararmayan aşure ipuçları

Aşurenin kararması için kullanılan meyvenin ayrı ayrı pişirilmesi ve doğru sıralama ile atılması gerekiyor. Özellikle kuru kayısı, kuru üzün ve kuru incir kararmaya neden olabilir.

Aşurenin renginin daha açık ve berrak olması için 1 tutam pirinç veya 1 çay bardağı süt ekleyebilirsiniz.

Aşure pişirme işlemi sırasında veya sonrasında birkaç damla limon suyu eklemek, rengin kararmasını önleyebilir.

Aşureyi buzdolabında saklamak veya üzerini kapatarak havadan izole etmek, rengin korunmasına yardımcı olabilir.

İlgili Haberler

Vergisiz telefonlarda markalar belli oldu : Telefon alacaklara müjdeli haber
Taze fasulye yaparken tencereye 1 kaşık eklenmeliymiş : Lezzetini üçe katlıyor
Fayans aralarını 5 dakikada pırıl pırıl yapan malzeme. Artık fayanslarınız pırıl pırıl olacak

Gözden Kaçmasın Haberleri

23 Nisan için ilk resmi tören TBMM'de yapıldı
Prens Dizisinden Hayranlarını Sevindiren Haber! 3. Sezon Tarihi Belli Oldu
Devlete iş ilanı için duyuru yapıldı 2025! OGM'de 4.500 personel alımı başvuru tarihi ve şartlar belli oldu!
MSÜ ertelendi mi 2025? MSÜ sonuçları öğrenme, sorgulama!
Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?