Böreğiniz kat kat oluyor ve dışı çıtır çıtır oluyor! İşte bilinmeyen püf noktası

Çıtır çıtır börek yapmak sanıldığı kadar zor değil! İşte püf noktası

Tüm bu püf noktalarına dikkat ederek, çıtır çıtır börek yapmak sanıldığı kadar zor değil!

Bugün sizlere çıtır çıtır börek yapmanın bilinmeyen püf noktasını paylaşacağız. Böreğinizin kat kat olması ve dışının çıtır çıtır olması için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İşte size bu konuda yardımcı olacak ipuçları:

Oklavasız Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2,5 su bardağı su

Arasını yağlamak için;

  • 50 gram margarin
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

Ispanaklı harç için;

  • 1 kg ıspanak
  • 4-5 tane kuru soğan
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesli harç için;

  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için;

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım kahve fincanı süt
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ

TARİF

  1. Öncelikle yoğurma kabına un, tuzu alıp karıştıralım, üzerine sirkeyi ilave edelim suyu da yavaş yavaş kontrollü olarak ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru hiç bekletmeden 5 parçaya bölelim, her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  3. Aralarına eritilmiş margarin ve sıvı yağı karıştırıp bolca sürelim, üzerini streç filmle örtüp 20-25 dakika oda sıcaklığında dinlendirelim.
  4. Bu arada iç harcı hazırlayalım, ıspanakları yıkayıp doğrayalım suyunu süzmeye bırakalım, bol kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım. ( hafif pembeleşsin ki içindeki doğal şekerini bıraksın. ).
  5. Üzerine salçayı ilave edip 2 dakika daha kavuralım tuz ve karabiber ilave edelim ocaktan alalım, suyu süzülen ıspanakların üzerine sıcakken dökelim kaşıkla güzelce karıştıralım.
  6. Patatesleri haşlayıp rendeleyelim, kuru soğanı minik minik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  7. Üzerine salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurup tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım ocaktan alalım, patatesin üzerine alıp güzelce karıştıralım.
  8. Sürenin sonunda streç filmi açalım, tezgahın üzerini sıvı yağ ile yağlayalım (hamur tezgaha yapışmadan kolayca açılması için) bir tanesini yağlanmış tezgaha alıp en ortadan kenara doğru hafifçe çekerek açalım.
  9. İstediğimiz inceliğe geldiğinde bizden taeaf olan kenarını 4 parmak kadar katlayarak iç harcı koyalım, harcın çıkmaması için iki ucundan da katlayarak rulo şekli verelim.
  10. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
  11. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim.

Üzeri için sos malzemelerini karıştırıp bol bol sürelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, youtube.com

İlgili Haberler

Bitkileriniz çiçek açmıyorsa işte evinizi çiçek bahçesine çevirmesini sağlayacak tüyo
Kebapçı ustalarının bildiği en iyi teknik! Köftenin çok daha iyi pişmesini sağlıyor
Amasya'daki aşçılar kuru fasulye pişirirken TENCEREYE ekliyor ve daha iyi pişiyor

Gözden Kaçmasın Haberleri

23 Nisan için ilk resmi tören TBMM'de yapıldı
Prens Dizisinden Hayranlarını Sevindiren Haber! 3. Sezon Tarihi Belli Oldu
Devlete iş ilanı için duyuru yapıldı 2025! OGM'de 4.500 personel alımı başvuru tarihi ve şartlar belli oldu!
MSÜ ertelendi mi 2025? MSÜ sonuçları öğrenme, sorgulama!
Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?