Mayasız ve çok kolay. Evde 1 tepsi dolusu simit yapmak artık zor değil! Bakın nasıl hazırlanıyor

İşte bu kadar! Artık evde kolayca simit yapabilirsiniz.

Bugün sizlere evde kolayca simit yapmanın püf noktalarını paylaşacağız. Artık mayasız ve çok kolay bir şekilde evinizde simit yapabileceksiniz. Hem de sadece 1 tepsi dolusu! İşte adım adım simit yapımı:

Mayasız kolay simit tarifi yapmak için öncelikle fırının önceden ısıtılır. Ardından un, kabartma tozu, tuz ve yoğurdu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur kıvamına gelince unlanmış tezgâh üzerine alınır ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurulur.

Hamur kendini toparlayınca 6 eşit parçaya bölünür ve her parçaya simit şekli verilir. Bir kâse içerisinde yumurta çırpılır ve hazırlanan mayasız kolay simit hamurları üzerine sürülür. Üzerine susam ve çörek otu serpilerek fırına verilir.

İşte kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak sadece 5 malzeme ile mayasız kolay simit tarifi…

MAYASIZ KOLAY SİMİT TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Mayasız kolay simit tarifi için malzemeler;

  • 2 su bardağı un,
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu,
  • Yarım tatlı kaşığı tuz,
  • 1,5 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında),
  • 1 adet yumurta,
  • Susam ve çörek otu

Mayasız simit tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Mayasız kolay simit tarifi yapmaya başlamadan önce fırını 190 derecede çalıştırın. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yerleştirin.

Adım 2

Geniş bir yoğurma kabı içerisine 2 su bardağı un, 3 çay kaşığı kabartma tozu, yarım tatlı kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı yoğurdu ekleyin. Hamur kıvamı oluşana kadar karıştırın.

Adım 3

Tezgâhı hafif unlayın ve hamurunuzu buraya alın. Yumuşak ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Adım 4

Yoğurulan mayasız kolay simit hamurunu 6 eşit parçaya bölün. Ellerinizle yuvarlayarak her bir parçayı uzun ipler haline getirin ve simit şekli vermek için uçlarını birleştirin.

Adım 5

Hazırladığınız mayasız kolay simit hamurlarını fırın tepsisine dizin. 1 adet yumurtayı bir kâse içerisine kırın ve iyice çırpın. Çırpılmış yumurtayı bir fırça yardımıyla hazırladığınız mayasız kolay simit hamurlarının üzerine sürün.  

Adım 6

Susam ve çörek otu ile üzerlerini süsleyip önceden ısıtılmış fırına verin. Mayasız kolay simitler fırında yaklaşık 15-20 dakika içinde pişecektir. Piştiğini anlamak için alt kısmını kontrol edebilir ya da altın kahverengi olmasını bekleyebilirsiniz.

Pişen mayasız kolay simitlerinizi dilerseniz ortadan ikiye kesip içerisini sandviç gibi doldurarak servis edebilir ya da sade bir şekilde tüketebilirsiniz. 

Kaynak: haber7.com, youtube.com

İlgili Haberler

Hurma ile yoğurt birleşince ne oluyor? İşte birçok uzmanın da ısrarla önerdiği o karışım
En takıntılı 5 burç belli oldu. Bu burçlar takıntılarıyla herkesi çileden çıkarıyorlar
Sadece bir tutam sürün, dibi tutan tencereyi pırıl pırıl yapıyor ve yanık lekeleri yok oluyor

Gözden Kaçmasın Haberleri

23 Nisan için ilk resmi tören TBMM'de yapıldı
Prens Dizisinden Hayranlarını Sevindiren Haber! 3. Sezon Tarihi Belli Oldu
Devlete iş ilanı için duyuru yapıldı 2025! OGM'de 4.500 personel alımı başvuru tarihi ve şartlar belli oldu!
MSÜ ertelendi mi 2025? MSÜ sonuçları öğrenme, sorgulama!
Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?