Pastane usulü ekler yapmanın püf noktası: Aynı dışardan alınmış gibi oluyor

Pastane usulü ekler nasıl yapılır? İşte pastane usulü ekler tarifi ve püf noktaları

Pastane usulü ekler yapmanın püf noktası, evde yapılan eklerin dışardan alınmış gibi olmasıdır. Bu lezzetli tatlıları yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. İşte ev yapımı eklerin pastane kalitesinde olmasını sağlayacak ipuçları:
 

MALZEMELER

Hamuru için:

  • 100 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından bir parmak fazla un

Kreması için:

  • 800 ml süt( 4 su bardağı)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • Yarım su bardağı kadar nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için:

  • 100 gr sütlü çikolata
  • 100 gr bitter çikolata

YAPILIŞI

  • Krema için tencereyi ocağa alın. Yumurta sarısı, süt, un şeker ve nişastayı ekleyin. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Muhallebiyi kapatmaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
  • Hazırlamış olduğunuz krema hamurunu üzerini kapatarak buzdolabına koyup soğumaya bırakın.
  • Ardından süt ile krem şantiyi çırpıp kıvam aldırın.
  • Dolaba kaldırılan hamur iyice soğuyunca krem şanti eklenerek mikser ile iyice çırpılır.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeler ocağa alınır. Kaynayan suyun içerisine un eklenerek devamlı karıştırılır. Hamur katı bir kıvam alınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan hamurun içerisine tek tek yumurtalar eklenerek mikser ile çırpılır.
  • Hamur ile yumurtalar tamamen karışıp yapışkan bir kıvam aldığında hamur sıkma torbalarının içerisine konulur.
  • Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine uzun şeritler halinde hamur sıkılır.
  • Sıkılan hamurlar 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılan eklerler soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sona ortadan kesilir.
  • Alt kısmına hazırlanmış olan krema sıkılır ve üstü kapatılır.
  • İçerisine krema eklenen eklerler benmari usulü eritilmiş çikolataya bandırılır.
  • Eklerlerinizin üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

Kaynak: Sabah.com.tr

İlgili Haberler

Bamyanın üstüne sıkın... Bamya erimeyecek ve yemeğiniz daha lezzetli olacak
Kahve acı mı oluyor? İşte kahveyi aşçı usulü yapmanızı sağlayacak tüyo
Böreğiniz kat kat oluyor ve dışı çıtır çıtır oluyor! İşte bilinmeyen püf noktası

Gözden Kaçmasın Haberleri

23 Nisan için ilk resmi tören TBMM'de yapıldı
Prens Dizisinden Hayranlarını Sevindiren Haber! 3. Sezon Tarihi Belli Oldu
Devlete iş ilanı için duyuru yapıldı 2025! OGM'de 4.500 personel alımı başvuru tarihi ve şartlar belli oldu!
MSÜ ertelendi mi 2025? MSÜ sonuçları öğrenme, sorgulama!
Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?