Tane tane pilav yapmak aslında oldukça kolaydır. Bu tarif ile pilavınız çok daha lezzetli olacak ve misafirlerinizi etkileyeceksiniz. İşte tane tane pilav tarifi:
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı su
- 20 gr tereyağı
- Tuz
- Öncelikle pirinçleri suyun altında yıkayın ve nişastalarını salması için suyun içinde bir süre bekleyin. Ardından fazla suyunu süzün.
- Pilav tenceresine bir yemek kaşığı tereyağı alın ve eritin.
- Tereyağı eridiğinde yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye alın ve kısa bir süre karıştırın.
- Pirinçlerin üzerine su ekleyin.
- Suyu ekledikten sonra pirinçleri tencereye yayın. Bu aşamada pilavı çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Ardından tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Tane tane pilavınız hazır! Bu tarif ile artık herkes sizin pilavınızı konuşacak. Afiyet olsun!