Sektörde; ekmek, lahmacun, pide, döner ve kebap ustası ile mutfak şefi bulmak zorlaştı.
İşletmeciler, bu sektörün eğitim alanında bir karşılığı olmadığını belirterek, usta-çırak sistemi ile eleman yetiştiğini belirterek z kuşağının bu meslek dallarına sıcak bakmadığı vurgulandı.
Medyatava'da yer alan habere göre; Sektör temsilcileri yeni jenerasyonun daha kolay işleri tercih ettiği ifade ediyor. Hal böyle olunca kalifiye elemanlar da yüksek maaş talep ediyor.
Pandemi öncesinde yetişmiş bir fırın ustası 5 bin liraya çalışırken, şimdilerde 25 bin lira kazanıyor. Aynı şekilde 3 yıl önce 6 bin lira alan döner ustası 30 bin lira talep ediyor.
Kebapçılarda da istihdam sorunu yaşanıyor. 2020 yılında 7 bin lira alan yetişmiş bir kebap ustası için bugün 25 bin liradan aşağı maaş verilmiyor.