AKP'de kriz büyüyor! Sarayın danışmanlarıyla genel merkez ters düştü

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP’de yeni bir krizin başladığını belirtti. Babacan, yaşanan krizin sebeplerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin AKP de tartışmaları başlattığının altını çizen Nuray Babacan, “Saray danışmanlarına ‘defol git, istifa et’ diyen MKYK üyesi örneği, yıllardan beri süren iç çekişmelerin, dışa vurumu gibi” ifadelerini kullandı.

Bu tartışmaların altında yatan sebepleri de kaleme alan Babacan, “Parti sözcülerinin yerine açıklama yapan cumhurbaşkanlığı danışmanları, bakanları saraya çağırıp masanın başına oturarak toplantı yapanlar, genel merkez ve parti grubunun haberi olmadan yapılan çalışmalar, özellikle kamu kurumları ve bağlı kuruluşlarda yapılacak atamalarda söz sahibi olan danışmanlar, yönetim kurulu üyeliklerinin bu amaçla kullanılması” diye yazdı.

Tüm bunların yanı sıra, halen faaliyet gösteren 9 ayrı cumhurbaşkanlığı politika kuruluna iki yeni kurulun ekleneceği iddiasının parti grubunu ve genel merkezi iyice zayıflatılacağı gerekçesiyle tepki çektiğini vurgulayan Babacan, bazı bakan ve parti yöneticilerinin ‘uygulanan parti politikalarına’ ters düşen danışmanların görevden alınmasını beklediği sırada tam tersi kararların alınmasının da sorun oluştuğunu ekledi.

Gazete Pencere

Gündem Haberleri

Büyük İstanbul depremi için net tarih verdi!
CHP'nin kurultay davaları hakkında flaş karar!
Bakan Memişoğlu'ndan tepki çeken 'normal doğum' ve aile sözleri sonrası yeni açıklama
Muhalefet yüzde 50 sınırını aştı!
DEM Parti heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un görüşmesi başladı