AKP'li eski bakandan ses getirecek 'Gezi' itirafı: "Şaftımız kaydı"

AKP'li eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, katıldığı canlı yayında Gezi Parkı olayları ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

AKP'li eski Bakan Hüseyin Çelik, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili olay yaratacak bir itirafta bulundu.

Ekol TV'de Armağan Çağlayan'a konuk olan Çelik, mensubu olduğu partisine çok sert eleştirilerde bulundu.

"BALIK BAŞTAN KOKAR"

Türkiye'de toplumsal ahlakta sorun olduğuna dikkat çeken Çelik, "Balık baştan kokar. Türkiye'de yargıda, ekonomide, esnafta, toplumsal ahlakta problem var. Bunların hepsinin sorumlusu ise siyaset kurumudur" dedi.

"ÖZGÜRLÜKLERİ, GÜVENLİKÇİ KAYFILARA FEDA ETTİK"

Gezi eylemleri ile ilgili de çarpıcı itiraflarda bulunan Çelik, “Biz Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakeresi yapıyorduk, Türkiye'nin pasaportunun müthiş bir havası vardı ve Türkiye’den Avrupa'ya gittiğiniz zaman herkes ‘Helal olsun, bir Türk mucizesi yaşanıyor’ falan diyorlardı.

Ne oldu şimdi? Gezi olaylarıyla beraber bizim şaftımız kaydı. Biz bütün özgürlükleri güvenlikçi kaygılara feda etmeye başladık. Ve o gün bugündür de biz böyle…” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’