MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik operasyonuna sert tepki gösterdi. Söz konusu girişimi “hukuk dışı” ve “haydutluk” olarak nitelendiren Bahçeli, olayın Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimiyle benzerlik taşıdığına dikkat çekti. Bahçeli, Maduro’nun zorla alıkonulmasını “Karayip Korsanları filminin dünyanın gözü önünde sahnelenmesi” sözleriyle eleştirdi.
Partisinin toplantısında konuşan Bahçeli, 21. yüzyılın ikinci çeyreğine girildiğini hatırlatarak, bu dönemin Türkiye ve Türk milleti açısından tarihi fırsatlar barındırdığını ifade etti. “Yeni yüzyıl, süper güçle taçlanmış bir Türkiye’ye gebedir” diyen Bahçeli, terörsüz Türkiye hedefinin adım adım hayata geçirilmesiyle aşılmayacak hiçbir engel olmadığını vurguladı.
Uluslararası hukukun işlevini yitirdiğini savunan Bahçeli, “İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra emperyalizmin doymak bilmeyen iştahı ne hukuk tanıdı ne de insan haklarını gözetti. Bugün uluslararası hukuk adeta çöp tenekesinin dibindedir” ifadelerini kullandı.
Venezuela’daki gelişmelere özel bir parantez açan Bahçeli, seçimle göreve gelmiş bir devlet başkanının gece yarısı düzenlenen operasyonla zorla alıkonulmasının tarihte benzeri görülmemiş bir skandal olduğunu söyledi. “İnsan kaçırılmış, zorla lider transferi yapılmıştır” diyen Bahçeli, bu yöntemin 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik girişimle aynı anlayışın ürünü olduğunu savundu.
Bahçeli, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kalkışması ile Venezuela’daki olayın aynı merkezden kurgulanmış projeler olduğunu öne sürerek, “Tek fark; biri direnmiş, diğeri uyumuş ve teslim olmuştur” değerlendirmesinde bulundu. ABD Başkanı Donald Trump’ı da eleştiren Bahçeli, Venezuela’ya yönelik söylemlerin enerji kaynaklarına el koyma niyetini açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.
Suriye başlığına da değinen Bahçeli, ülkenin üniter yapısının ya mutabakatla ya da zorla sağlanması gerektiğini savundu. SDG ve YPG’nin tutumunu eleştiren Bahçeli, İsrail’in bölgedeki planlarının bozulacağını söyledi.
Konuşmasının sonunda isim vermeden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı eleştiren Bahçeli, Yalova’da etkisiz hale getirilen DEAŞ’lı teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarının açıklanmasının son derece rahatsız edici olduğunu belirtti ve bu tür değerlendirmelerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.