Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın tahliye talebine ret!

Tutuklu avukatlar Aytaç Ünsal ile Ebru Timtik, bu sabah muayene için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştü, raporu değerlendiren heyetin tahliye kararı vermesi bekleniyordu.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunun 209’uncu gününde olan Avukat Ebru Timtik ile 178’inci günündeki Avukat Aytaç Ünsal hakkında Adli Tıp Kurumu cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor verdi.

Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nden acilen tahliye kararı verilmesini istiyoruz" denildi.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın tahliye talebi İstanbul 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından reddedildi.

Mahkeme Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında verilen 159 yıldan fazla cezanın, avukat Barkın Timtik’e verilen ceza hariç onanması yönünde görüş bildirdi. ÇHD davasında 20 Mart 2019’daki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, avukatlara 18 yıl 9 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında hapis cezalarına hükmetmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a göndermişti.

Güncel Haberleri

İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu
Çanakkale'de korkutan deprem
Tuzlu Kahve Dizisinde İzleyici Tepkisi Sonuç Verdi: Yapım Ekibi Geri Adım Attı
Emniyet Kararnamesi Yayımlandı: Gülistan Doku Soruşturmasında İfade Veren Müdür Merkeze Alındı
Ünlülere Uyuşturucu Operasyonu: Aras Bulut İynemli, Melis Sezen ve Sefo Dahil 18 İsim Gözaltında