Erzincan'da dağ keçileri kurtuldu, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın toplam 26 dağ keçisinin avlanması için açılan ihaleye Erzincan İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 13'üncü Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Erzincan Şube Müdürlüğü tarafından 3 Temmuz 2020 tarihinde 7 parti halinde toplam 26 adet yaban keçisinin avlanması için yapılan ihaleye karşı dava açılmıştı. 

Nesli tükenme tehlikesi altında olan 26 yaban keçisi için Erzincan İdare Mahkemesi 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. 'Dağ keçilerinin avlanmaması için dava açanlardan Veteriner Hekim Askar Altınöz, karara ilişkin, “Yaban yaşam canlıları için yaşamak haktır, bizler yaşatmak için varız ve yaşatmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken, Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk ise “Her cana sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz” dedi. 

 Ayrıca, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma gerekçesine ilişkin "Nesli yok olma tehlikesi altında bulunan tür ve bunların yaşama ortamlarının korunması esastır. Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır' maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurmuştur" denildi. 

Güncel Haberleri

AHBAP soruşturmasında yeni ayrıntılar: Avukat Ece Güner'in emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı
Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal hayatını kaybetti
Yaprak Dökümü'nün Şevket'i son hali sosyal medyada gündem oldu
Haluk Levent'in Emniyet ifadesi: ‘Usulsüzlük diyebilirsiniz ama yolsuzluk diyemezsiniz’
Cem Yılmaz'ın Haluk Levent esprisi yeniden gündem oldu: '1 TL'lik vurgun varsa ülkeyi terk ederim'