HDP'li İdris Baluken tahliye edildi

HDP'li İdris Baluken 6 yıl 5 ay 1 gün tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

HDP'nin eski Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken cezaevinden tahliye oldu.

HDP'den yapılan açıklamada, "Geçmiş dönem Grup Başkanvekilimiz ve Diyarbakır Milletvekilimiz İdris Baluken, infazını tamamlayarak cezaevinden çıktı. Diğer arkadaşlarımızın da özgürlüğüne kavuşması yakındır" denildi.

9 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

4 Kasım 2016 tarihinde HDP Grup Başkanvekili görevindeyken gözaltına alınarak tutuklanan Baluken, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

DAHA ÖNCE DE TAHLİYE OLUP, YENİDEN TUTUKLANMIŞTI

Baluken, 30 Ocak 2017’de görülen duruşmada hakkında verilen tahliye kararı sonra cezaevinden çıkmıştı. Ancak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Baluken, 22 gün sonra 21 Şubat 2017’de yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

CEZA İNFAZINI TAMAMLAYARAK CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Hakkındaki cezanın infazını tamamlayan Baluken, 6 yıl 5 ay 1 gün sonra tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden çıktı.

Güncel Haberleri

Müstehcenlik soruşturmasında dikkat çeken karar: 184 sosyal medya hesabına erişim engeli
Serhat Kılıç’a Harbiye’de duygusal veda: “30 yıl yetmedi Serhat”
Veyis Ateş ilk kez hakim karşısına çıktı: Tahliye edildi
Ahbap Derneği soruşturmasında 5. dalga operasyon: 20 ilde 53 gözaltı kararı
Kayıp kardeşlerin ismiyle dolandırıcılık şoku! Aile isyan etti: Sakın para göndermeyin