İçişleri Bakanlığı: PKK yüklü döviz bozdurabilir

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen PKK hakkındaki, “Bölücü Terör Örgütü Kış Üslenmesi” genelgede, “Bölücü terör örgütü mensupları ve uzantılarınca yüksek miktarlarda döviz bozdurulabilir” denildi.

PKK hakkında valiliklere bir genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, örgütün kış üslenmesi sürecine girdiğini belirterek, erzak temini için "Mensupları ve uzantılarınca yüksek miktarlarda döviz bozdurulabilir" dedi.

Bakanlık tarafından, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Ordu, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine, "Bölücü Terör Örgütü Kış Üslenmesi" konulu genelge gönderdi.

Genelgede, örgütün erzak ve yaşam malzemesi temin etmek maksadıyla yurt içindeki mensupları ve uzantılarınca yüksek miktarlarda döviz bozdurulabileceği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bölücü terör örgütü mensupları ve uzantılarınca, toptan satış yapan yerler ile market, bakkal, manav, tüp bayi gibi yerlerden dikkat çekici miktarda un, şeker, konserve, helva, reçel, tüp, gıda ve yaşam malzemelerinin satın alınabileceği ve yüksek miktarlarda döviz bozdurulabileceği konusunda kolluk kuvvetlerince başta ilgili meslek odaları ile esnafın dikkatli olmaları hususunda uyarılarak olası durumlarda kolluk birimlerine haber vermeleri yönünde tebligat yapılacak.

Yol kontrol ve arama noktalarında ve köy/dağ yollarında terör örgütü mensuplarına yapılabilecek lojistik ikmal faaliyetlerine karşı başta kamyonet, panelvan, minibüs türü olmak üzere şüpheli araçların detaylı aramalardan geçirilmesi, erzak, yaşam malzemesi, piknik/mutfak tüpü vb. madde taşıyan araçların kontrolüne ağırlık verilmesi, tali yol, köy ve arazi yollarında devriye sayısının arttırılması ve şok yol kontrol faaliyetlerinde bulunulacak.

Bölücü terör örgütünün faaliyetlerine karşı istihbari çalışmalara ağırlık verilerek bölücü terör örgütü mensupları ve uzantılarının erzak ve yaşam malzemesi teminini engellenecek. Özellikle vatandaşlar, yayladan dönüşlerinde artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacak."

Güncel Haberleri

İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu
Çanakkale'de korkutan deprem
Tuzlu Kahve Dizisinde İzleyici Tepkisi Sonuç Verdi: Yapım Ekibi Geri Adım Attı
Emniyet Kararnamesi Yayımlandı: Gülistan Doku Soruşturmasında İfade Veren Müdür Merkeze Alındı
Ünlülere Uyuşturucu Operasyonu: Aras Bulut İynemli, Melis Sezen ve Sefo Dahil 18 İsim Gözaltında