Kabil Havalimanı'nda son durum! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan flaş açıklamalar!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu BM'nin çevrimiçi düzenlediği 'Afganistan'daki İnsani Durum' konulu toplantısında Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı dahil olmak üzere birçok konu hakkında konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu BM'nin çevrimiçi düzenlediği 'Afganistan'daki İnsani Durum' konulu toplantısında Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı dahil olmak üzere birçok konu hakkında konuştu.

Çavuşoğlu, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesiyle ilgili "Bu konuda tecrübemizi ve uzmanlığımızı Katar'la birlikte sunmaya hazırız" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen "Afganistan'daki İnsani Durum" konulu Yüksek Düzeyli Bakanlar Toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Afganistan'daki insani durumla ilgili BM Genel Sekreterinin etkili müdahale çağrısına destek verdiklerini de belirtti.

Çavuşoğlu, "Bunun ise ön koşulu güvenliktir. İnsani yardım kuruluşları çalışmalarını güven içinde ve ihtiyaç sahibine sorunsuz ulaşacak şekilde yürütebilmelidir. Umarız Afganistan'daki mevcut yönetim de bu konuda üzerine düşen rolü oynar" dedi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının işlemesinin de yardım çalışmaları için hayati olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "6 yıldır yaptığımız gibi, bu konuda tecrübemizi ve uzmanlığımızı Katar'la birlikte sunmaya hazırız" dedi.

Taliban'ın yakın zamanda geçici hükümeti açıkladığını belirten Çavuşoğlu "Toplumun tüm kesimlerini temsil eden, gerçekten kapsayıcı bir yapı kurulmasını umuyoruz" diye konuştu.

Gündem Haberleri

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker Ulaşım Esnafını TBMM'de Buluşturdu
DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak