Kadınlar yasağı umursamadı! Ankara, İstanbul, İzmir'de on binlerce kadın seslerini yükseltti

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü yasaklanmıştı. Ancak kadınlar yasak dinlemedi.

Hayatları pahasına her alanında eşitlik mücadelesi veren kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapmak istedikleri 21. Feminist Gece Yürüyüşü, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Ancak Cumhuriyet'in haberine göre, İstanbul’da bütün engellemelere rağmen binlerce kadın, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim’e yakın yerlerde bir araya geldi.

"HÜKÜMET İSTİFA" SLOGANLARI

Yasaklanmasına rağmen 21. Feminist Gece Yürüyüşü eylemi için Beyoğlu’nda toplanan kadınlar “Hükümet istifa” sloganı attı.

TAKSİM'E "KADIN" YASAĞI

Taksim’e çıkan yollar ise polis tarafından ablukaya alınırken, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkan ara sokaklar polis bariyerleri ile kapatıldı.

Fakat kadınlar, tüm engellemelere ve zorlamalara rağmen yürüyüşte ısrarcı oldu. Toplanma saatinin yaklaşması ile birlikte kadınlar Taksim’de bir araya gelmeye başladı.

Karaköy tarafından gelenlerin geçişine izin verilmezken, Taksim’de toplananların sayısı ise binleri aştı.

"SENEYE 8 MART'I TAKSİM MEYDANI'NDA HEP BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ"

Yürüyüşe katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise açıklamada bulundu. Kaftancıoğlu, "Bütün kadınlara sözümüz olsun ki, bu şekilde kutladığımız son 8 Mart. Seneye 8 Mart'ı Taksim Meydanı'nda hep beraber kutlayacağız." dedi.

ANKARA'DA KADINLAR POLİS BARİKATINI AŞTI

Ankara'da da binlerce kadın, Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Yüksel Caddesi'ne yürümek isteyen kadınlar, polis tarafından engellendi. Kadınlar ‘Barikatı aç’ sloganı atarak engellemelere tepki gösterdi. Kadınlar, polisin barikatını aşarak Sakarya Caddesi'nde 8 Mart Gece Yürüyüşünü başlattı.

İzmir’de ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde ve yurdun pek çok bölgesinde caddeler ile meydanlarda kadınlar bir araya gelerek seslerini yükseltti.

Gündem Haberleri

Büyük İstanbul depremi için net tarih verdi!
CHP'nin kurultay davaları hakkında flaş karar!
Bakan Memişoğlu'ndan tepki çeken 'normal doğum' ve aile sözleri sonrası yeni açıklama
Muhalefet yüzde 50 sınırını aştı!
DEM Parti heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un görüşmesi başladı