Manisa’da ‘Beyaz Fil’ yıkılmayacak

Manisa’nın tarihi sembollerinden biri olan ‘Beyaz Fil’ binasının yıkılmaması için örnek mücadele edenler zafer kazandı.

Manisa’nın tarihi sembollerinden biri olan ve uzun yıllar Sosyal Güvenlik Kurumu olarak hizmet verdikten sonra 2014’te satışa çıkarılan, 2017’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından koruma statüsü değiştirilen Beyaz Fil binasının yıkılmasına karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Yürütmeyi durdurma kararının ardından Danıştay ‘Beyaz Fil’in yıkılmama kararını onayladı ve ‘Beyaz Fil’in yıkılmayacağı kesinleşti.

Danıştay’ın kararının ardından açıklama yapan Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu, 2,5 yıldır sürdürdükleri mücadeleyi kazandıklarını belirterek, “Bıkmadan, usanmadan ‘Beyazfil Yıkılmasın’ dedik. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e binanın korunması konusunda görev ve sorumluluğu olan tüm yetkililere seslendik, dilekçeler yazdık, binlerce imza topladık, kamuoyunu sürekli bilgilendirdik, basın açıklamaları düzenledik ve tüm bunları yaparken aynı zamanda yasal süreci devam ettirdik. Bugün kazandık. Artık Danıştay kararı ile ‘Beyaz Fil’ binasının yıkılamayacağı netleşti” denildi.

RESTORE EDİLMESİ İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR

Asıl mücadelenin şimdi başladığı vurgulanarak, “Biz kazandık, Manisalılar kazandı, Manisa kazandı. Bu güne kadar mücadelemizi görmeyen, görmezden gelen tüm yetki ve sorumlular bilsinler ki, daha bitmedi, kararlıyız ‘Beyaz Fil'in en kısa zamanda restore edilmesi, korunması ve yaşatılması mücadelemiz devam edecektir. Başlıyoruz ve bu mücadelede tüm Manisalıları ortak olmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Birgün

Güncel Haberleri

Kurucusu kadın olan Türkiye’nin en büyük cirolu 10 şirketi
İşte en hızlı interneti olan ülkeler!
5 dizi ekranlara veda ediyor! İşte final tarihleri
Ünlü YouTuber paraşütten yere çakıldı
Nihat Hatipoğlu'ndan 'pavyon' yanıtı