Normalleşme sürecine ne zaman geçeceğiz?

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) vaka sayısının 30 binden 5 binlere gerilemesi ve hasta sayısının binin altında düşmesi gündemi gevşeme tedbirlerine çevirdi.Ne zaman normalleşme süresi başlayacak?

Uzmanlara göre, kademeli esnemeye geçilebilmesi için 5 binlerde seyreden günlük vaka sayısının binin altına düşmesi ve aşılamada ikinci kademeye geçilmesi gerekir dediler.

Normalleşme süreci, daha önce olduğu gibi yine adım adım ilerleyecek. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili düzenlemeler ilk adım olacak. Buna göre, öncelikle hafta içi 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının 23.00'e çekilebileceği konuşuluyor. Hafta sonu, 56 saat süren kısıtlamaların, gündüz için kaldırılması da gündeme damgasını vurdu.

"Lokantalar müşteri kabul etmeye başlayabilir"

Lokantalar ve kafelerin de belli kurallarla yeniden müşteri kabul etmeye başlayabileceği konuşuluyor. Buralara da HES koduyla düzenleme yapılacağı belirtiliyor.

Vaka sayısının düşmesiyle, hastanelerin de yükü azalmaya başladı. Yoğunluk nedeniyle daha önce ertelenmek zorunda kalan ameliyatların ve tedavilerin de kısa süre içinde yeniden başlaması beklentisi var.

"Bu yılın haziran ayından sonra rahatlarız"

Kısıtlamalar gevşese de, uzmanlar rehavete kapılma konusunda şimdiden uyarıyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, aşılamanın uygun bir şekilde devam etmesi durumunda bu yılın haziran ayından sonra rahatlanacağını söyledi. Taşova, bunun maskelerin atılacağı, kapalı ortamlarda bulunulacağı anlamına gelmediğini, 2022'de muhtemelen daha da rahat olunacağını belirtti.

Gündem Haberleri

Siyasette anormal yumuşama
Özgür Özel'den bir 'adaylık' mesajı daha!
Hadi Özışık, AKP Ankara İl Başkanı'na ateş püskürdü
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş isyan etti
Kuveyt Emiri 7 yıl sonra Türkiye'de