Özel, partisinin yapılan son seçim araştırmalarının ortalamasına göre AKP'nin yüzde 6.7 önünde olduğunu söyledi. Özel "Türkiye'de malum 8, 7, 9 yani ikisini bazıları katıyor ortalamaya bazıları katmıyor. Anket firması var. Bunların ortalamalarına bakıyoruz. Bunların içinde en kötüsünde 3 puan en iyisinde 9 puan ortalama 6.7 puan AK Parti'den öndeyiz. Bütün anketlerde öndeyiz. Geçen ayın ortalaması 7 puan diye biz 6.7 puan öndeydik anketlerde" dedi.
'FATİH ALTAYLI' TEPKİSİ: İŞİN BAŞKA BİR TARAFTA DÖNDÜĞÜNÜ BİLİYORUM
Özel, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube yayınındaki ifadelerinden dolayı tutuklanmasına tepki gösterdi. Fatih Altaylı'ya bir keresinde "Hissediyorum, bir açığınızı arıyorlar, o açığı buldukları anda sizden kurtulacaklar dedim. Allahtan siz çok tecrübelisiniz, eleştiri yapıyorsunuz ama bir açık vermiyorsunuz" dediğini anlatan Özel, şunları kaydetti:
"Aslında dünkü yayında da söylediği söz, 'anketleri gördüm' diyor, 'şuraya kadar gerilemiş' diyor. 'Bu millet böyledir Osmanlı’da bile nice padişahlar indirildi. O zaman indirme oymuş indirmiş bugünün indirme yöntemi oy kullanmak'. Ankete atıf yapıyor ve AK Parti’nin oylarındaki kayba, bu milletin çok ağır ceza verdiğine atıf yapıyor ve tarihsel bir hatırlatma yapıyor. Efendim cumhurbaşkanına tehdit! Bir de bütün hepsini kesip kesip yapıştırmışlar. Oktay Saral tuttu 'senin suyun ısınıyor'. Buradan Sayın Adalet Bakanı’na sesleniyorum, onun kötü niyetli olmadığını ama bu yaşananlarda maalesef sistemin onu seyirci ve etkisiz pozisyona ittiğini, işin başka bir tarafta döndüğünü de biliyorum. Ama zaman zaman tweet'ler atarak adalet bakanı yargı bağımsızdır diyor. Yargı bağımsızsa Fatih Altaylı o cümleleri kurduktan sona hiçbir şey yokken, saraydan biri çıkıp suyun ısınıyor yazdıktan sonra resen soruşturma, öbür gün gözaltı, öbür akşam tutuklama… Nasıl inanacağız biz Türkiye’de yargının bağımsızlığına? 'Türkiye’de ifade özgürlüğü var.’ Fatih Altaylı’nın söylediği sözleri ifade özgürlüğünün neresine koyacağız? Altaylı bu lafları edemeyecekse kim edecek? O tutuklama bütün gazetecilere , Youtube’da konuşan herkese gözdağı!"
'MURAT ONGUN' AÇIKLAMASI: DUYGUSAL VE SİNİRLİ
CHP Genel Başkanı, Tekirdağ programı vesilesiyle Çorlu ilçesindeki Karatepe Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Murat Ongun'u ziyaret etmişti. Özel, Ongun'un durumuyla ilgili soru üzerine şu ifadeleri kulllandı:
"Murat Ongun gayet iyi. Yani şöyle gördüm. Kendine inancı yüksek, morali yüksek. Biraz duygusal. 'Bu kadar da haksızlık olur mu?' diyor. Ama bir yandan da sinirli. Çünkü gördüğü bu kadar şeyden sonra tepki gösteriyor. Yani 'elbette teslim olmayacağız' diyor. Tepki gösteriyor olanlara 'Bunu nasıl yaparlar? Bunun hesabının sorulması lazım' diyor. Ama diğer taraftan da herkesin çoluğu var, çocuğu var, eşi var. Konu onlara geldiğinde de tabii insani olarak çok anladığımız ve çok üzüldüğüm bir şekilde duygusallaşıyor."
'KURULTAY' TARTIŞMASI: İSPATLAMAYAN HAYSİYETSİZ
Özgür Özel, CHP kurultayıyla ilgili iddialara karşı da şunları söyledi:
"Bunda hiçbir şey yok ama şu kadarını söyleyeyim. Büyük bir kumpasın içindeyiz. Mesela son iftiralarda bulunan itirafçı dedikleri, işte Soytekin'in ifadelerini gördük. İlk başlarda atılan yalanlar var ya, onları desteklemek için bir şey yapalım derken adam tutmuş, duyuyor, 'CHP kurultayında KİPTAŞ'tan 100 tane ev verdiler' diyor. Bak. O ilk baştaki yalanı adam bir şey itiraf edecek ya. 'Duydum diyor' bakın, 'duydum' diyor. Onu bile yazmışlar. Bak şimdi biraz önce girmeden önce konuştuk. Şunu söyleyeceğim. 'Kongrede evleri dağıttık ve kongreyi aldık diyorlar' ya CHP aldı. Bizim taraftaki en güçlü il başkanı kim? İstanbul İl Başkanı. Kirada oturuyor adam. Evi yok. 100 tane ev dağıtmış, bir tane ev kendini almamış. Şu iddiada bulunuyorum. Sabah okudum. Bir tanesini ispatlasınlar. Bakın. Bir tane delegeye Bir tane KİPTAŞ'tan ev verilip oy karşılığında. Ya biz selam verip oy istiyoruz milletten... Ne ev vermesi? 'Merhaba abi, nasılsın, iyi misin?' Bilmem ne falan kendimizi anlatıyoruz. Bir tane ispatlasınlar göreyim. İspatlarlarsa ben haysiyetsizim. İspatlamayan haysiyetsizdir yalnız."
"30 HAZİRAN'DA HİÇBİR ŞEY BEKLEMİYORUM"
Özel, Küçükkaya'nın kurultayla ilgili davanın görüleceği tarihe işaret ederek "30 Haziran'da ne bekliyorsunuz?" diye sorması üzerine şöyle yanıt verdi:
"Hiçbir şey beklemiyorum. Büyük ihtimalle başka bir tarihe ertelenecektir mahkeme. O tarihten sonra başka bir tarihe ertelenecektir. Eninde sonunda da bir sonuç doğurmadan mahkeme bitecektir. Ama adamlar sonuç istemiyorlar. CHP'nin tartışıldığı bir süreç istiyorlar. Her akşam TGRT'de CHP tartışılsın istiyorlar. Her akşam işte yandaş kanallarda A Haber'de bilmem nerede CHP tartışılsın istiyorlar. Maksat bu. Ben de buradan bütün sevenlerimize, dostumuza, üyelerimize şunu söylüyorum.
Kardeşim bir uçakta insanlar ne zaman paniğe kapılır çığlık atar? Türbülans olduğunda değil. Anons yapılmadan türbülansa girersen. Türbülanstayız kardeşim. Bizi karıştırmak için içeriden dışarıdan dünya kadar türbülans yaratmaya çalışıyorlar. Kemeri bağlayın yanınızdakinin elini sıkı sıkı tutun. Kaptan pilota da arkadaşlarına da uçuş ekibine de güvenin. Uçak da sağlam, ekip de sağlam. Yolcularımızın da hepsini çok seviyoruz.
Biz bu türbülansın içinden bu partiyi de bu ülkeyi de biz çıkarırız. Bu kadar net. Hiç kimse endişe etmesin. Devletin eliyle, sarayın gücüyle, devletin bütün imkanlarıyla iktidara yürüyen CHP'yi ayağını birbirine dolandırıp kendi kendine düşürmenin hesabını yapıyorlar. Çünkü onlar düşüremedi. Yarışı biz kazanacağız içeriden çelme çakmaya çalışıyorlar."
"ERKEN SEÇİMİN KASIMDA OLMASINI İSTİYORUZ"
Erken seçim talebini tekrarlayan Özel, "Seçimin kasımda olmasını ümit ediyoruz. En geç önümüzdeki nisanda yapılacak bir seçim için tarih verilirse erken seçim kararını destekleriz" diyen Özel, "Onun dışında biz Erdoğan'ın aday olabilmesi için, seçimleri birazcık öne alalım yaklaşımının karşısındayız. Biz her zaman son kararı partinin yetkili kararları veriyor. Aa biz CHP olarak adayımızı yanımızda sandığı önümüzde istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"ADAYIM DESEM TAYYİP BEY'DEN FARKIM KALMAZ"
Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili konuşan Özel, "Kendim adayım desem popüler olurum. İktidar medyasının da işine gelir, beni Tayyip Bey'le koyarlar, bazen överler, bazen yererler. Çok kolay o iş. Ama o zaman Tayyip Bey'den bir farkım kalmaz. Yola çıktığım arkadaşımı arkada bırakmış olurum. Biz yola çıktığımızı geride bırakmayız. Biz yolda gelene alan açarız, gelir yanımızda herkese yer var. Hele hele bir arkadaşım bugün hapisteyse ona sırtımı dönmem" ifadelerini kullandı.
"20 MİLYON SINIRINDAYIZ"
Özel, "İmamoğlu ile ilgili imza kampanyasına dair iddianız vardı. Oradaki son durum ne?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"20 milyon sınırındayız. Tabii ilk başlarda çok yoğun bir yani çok hızlı, çok yoğun ve yetişilmesi zor bir talep. Şu anda imza verebilecek 27 milyon kişiden 20 milyona ulaştığınızda o 7 milyon kişi için daha büyük bir emek vermek gerekiyor. Bunun için 180.000'in üzerindeki sandık bölgesi sorumlusu, biraz önce söylediğimiz sandık sorumlusu arkadaşlarımız kendi bölgelerindeki 350'şer seçmeni tarayarak imzaları topluyorlar. 20 milyon sınırındayız. 20 milyonda imzaları bir saydırtıp 20 milyonuncu imzayı tescil edeceğiz ki 20 milyon kişinin erken seçim istediği bir ülkede yaşıyoruz. Bunu görmek lazım. Bizim hedefimiz Erdoğan'ın aldığı oy kadar imzayla ona bir güvensizlik oyu söylemek. 27 milyonu hedefliyoruz. Bundan sonra geriye doğru sayacağız ve mahalle mahalle, kapı kapı sokak sokak geziyoruz ve imza topluyoruz."
BAHÇELİ İLE SON GÖRÜŞMESİ
Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'yle Meclis'teki görüşmesine ilişkin de şu ayrıntılar anlattı:
"Meclis'e gelmişti Sayın Bahçeli çok uzun süre sonra ben kulise girdim. Kalabalığı görünce Devlet Bey gelmiş dediler. Memnun da olduk. Çünkü bir sürü de spekülasyon. Ben tabii hiçbirine inanmadım. Hatta telefon görüşmemden sonra Sayın Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin söylenenlere de ben de açıklık getirdim falan ta kaç ay önceydi. Sonra Sayın Bahçeli teşekkür telefonu açmıştı. Biz ona geçmiş olsun deyince falan. Sonra mecliste görünce gittim kendisi burada görmek, mecliste görmek güzel dedim. O da takip ediyorum sizi çok hareketlisiniz maşallah gibi bir şey söyledi. Çok hareketlisin. Tabii böyle oradaki birer cümle siyasette kötü bir şey değil. Elbette çelişkiler içindeyiz. Tartışmalar içindeyiz ama Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çatısı altındayız. Son yerel seçimde %38'i bize %6'sı Devlet Bey'e yetki vermiş görev vermiş. Milletin temsilcilerinin gidip milli birbirini görüp de el sıkmaması, hatır sormaması olmaz. Bazıları kızıyor bana. Nasıl elini sıkarsın? Nasıl bilmem ne yaparsın? Ben siyaseten yapmam gereken her şeyi yapacağım ama hem yaş olarak hem siyasi tecrübe olarak daha büyüğümüz gelmiş hastalıklardan çıkmış ilk kez meclise gelmiş. 'Hoş geldiniz' diyeceğiz."
YURTTAŞA 'ASGARİ ÜCRET' ÇAĞRISI
Asgari ücrete asgari zam taleplerini de yineleyen Özel, bu konuyla ilgili son durumu "Tek tek paydaşlarla görüşüyoruz. Meclis için bir paket hazırlıyoruz. Görünen şu. Zaten biz '30 altında yokuz' demiştik. Bunlar 22.000 lira verdi. Şimdi Temmuz ayı için 22.000'de tutmaya uğraşıyorlar. Oysa ki olması gereken 30.000'in üzerinde 35.000 liraya yakın bir rakam. Tabii burada mutlaka teşvik koymak lazım. Küçük esnafa KOBİ'ye ve özellikle tekstil sanayisi gibi ihracatta düşük asgari ücretli ülkelerle mücadele etmek zorunda olan iş kollarına farklı teşvikler koymak lazım. Çünkü Mısır'daki asgari ücretle Türkiye'deki işçiyi karşılaştırdığında perişan olur bizim adamlar. Ya da işte Hindistan'daki asgari ücretle. Böyle bir büyük çalışma içindeyiz ama Temmuz ayında hem emeklilere seyyanen zam. Çünkü bu TÜİK hesabına göre perişan oldu emekliler. Bir seyyanen zam verilmesi lazım. Ara zam en temel talebimiz" diyerek anlattı.
Özel, asgari ücrete ara zam talebiyle ilgili yurttaşlara da "Bunu konuşmayı siyasilere bırakmasınlar. Bunu almanın yolu şu. Minibüste bu konuşuluyorsa, kahvede bu konuşuluyorsa ki konuşuluyor. Ev gezmelerinde bu konuşuluyorsa günlerde bu konuşuluyorsa ki konuşuluyor bu zam alınır. Daha yüksek sesle konuşmak ve şunu söylemek lazım. AK Parti'nin ve AK Partililerin duyacağı şekilde 'bu zammı vermezlerse bir daha oy vermeyeceğim' dedi mi AK Partililer bu zammı alırlar" diye seslendi.