Yunanistan'dan Türkiye'ye tehdit yağdı!

Ankara-Atina arasındaki gerilim sürüyor... Yunanistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye'ye yönelik tehdit dolu sözler sarf edildi.

Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin gerildiği dönemde karşılıklı açıklamalara bir yenisi eklendi. Bu kez Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye'nin olumsuz bir hareketinde "ağır bedeller ödeyeceğini" söyledi.

"ORDUMUZ HER ZAMAN TEYAKKUZDADIR"

Panagiotopoulos, "Karşı tarafı askeri angajmana girişmekten caydıran askeri yeteneklerimiz olacaktır. Herhangi bir olumsuz durumda ağır bedeller ödeyeceklerini bilmelidirler. Ordumuz her zaman teyakkuzdadır" dedi.

"YUNANİSTAN F-35 SAVAŞ UÇAKLARI ALACAK"

Nikos Panagiotopoulos, ülkesinin F-35 savaş uçaklarını satın alacağını da söyleyerek, "ABD, Yunanistan'ın F-35'e olan ilgisini tanıdı. Hava kuvvetlerinin öngörülen operasyonel ihtiyaçlarını karşılayacak F-35 uçaklarının satın alma süreci hemen başlayacak" açıklamasında bulundu.

YUNANİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE 'AVRUPA YANIMIZDA' MESAJI

Panagiotopoulos ayrıca, "Avrupa Birliği, Yunanistan'ın adalar üzerindeki tartışmasız egemenliğini defalarca destekledi ve Türk yetkililerden gelebilecek her türlü yorumun ters etki yaptığını da defalarca söyledi" dedi.

"GÜNEYDOĞU AKDENİZ'DE İSTİKRAR DİREĞİYİZ"

Nikos Panagiotopoulos son olarak, Rusya-Ukrayna savaşının ortasında mevcut konjonktürde Yunanistan'ın önemli bir jeopolitik avantajının olduğunun altını çizerek, "Güneydoğu Akdeniz'de bir istikrar direği olarak kabul edildiğimizden, ABD ve NATO'nun da tam desteğine sahibiz" şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri

İşte Türkiye'nin en borçlu belediyesi
Limak’ın otelinde ‘milliyet farkı’ 2016'dan beri varmış!
CHP, 1 Mayıs'ta Taksim'de!
Özgür Demirtaş'tan 'emekliye 10 bin TL' yeter diyen genç kıza bomba yanıt
CHP'den 1 Mayıs'ta Taksim'in yasaklanacağını duyuran Ali Yerlikaya'ya sert yanıt