Fahrettin Koca'dan eleştirilere yanıt

Sağlık Bakanı Koca, İzmir’de 91 saat sonra enkaz altından çıkarılan Ayda için tepki toplayan sözlerine yanıt verdi.

İzmir'de meydana gelen depremin ardından 91 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarılan 3 yaşındaki Ayda'nın hastaneye gittiği ambulanstan görüntü paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ayda'nın acıyan bir yeri yok. Köfte ve ayran istiyor" ifadesine yer vermişti. Videoda ise bir sağlık görevlisinin minik Ayda'ya acıyan bir yerinin olup olmadığı, hangi yemeği istediği gibi konuşmalar yansımıştı.

Bakan Koca’nın paylaşımına en sert tepki sunucu Öykü Serter’den gelmişti. Serter, Bakan Koca’nın yaptığı paylaşıma “‘Ayda’nın acıyan yeri yok, köfte ayran istiyor’ diyen şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar” diyerek tepki göstermişti.

Minik çocuk üzerinden prim yapıldığını iddia eden tepkiler sonrası Bakan Koca, Twitter hesabından şunları söyledi:

"Herhangi bir yerin acıyor mu Ayda? Soruyu soran Acil Tıp Uzmanı bir UMKE gönüllüsüydü. Göçük altından çıkarılıp, ambulansa alınan 3 yaşındaki bir çocuğa hayata dönüş anında soru acaba nasıl sorulmalıydı?"

Bakan Koca'nın paylaşımına en sert tepki sunucu Öykü Serter'den gelmişti. Serter, Bakan Koca'nın yaptığı paylaşıma "‘Ayda'nın acıyan yeri yok, köfte ayran istiyor’ diyen şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar" diyerek tepki göstermişti.

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’