Fırından gelen hafiflik: Sebzeli Güveç

Sebzelerden gelen hafifliği ve lezzetiyle diyetinizin en lezzetli destekçisi olacak.

Bol etli, suyuna ekmek bana bana yediğiniz güveçleri unutun. Bu güveç, sebzelerden gelen hafifliği ve lezzetiyle diyetinizin en lezzetli destekçisi olacak.

Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı alacalı soyup acısını salması için yaklaşık 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kabak, patates, soğan ve domatesi küp küp doğrayın, patlıcanların suyunu süzdürün ve tüm sebzeleri aynı kabın içinde bir araya getirin. Sarımsakları rendeleyin ve rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, salça, tuz ve karabiberi de sebzelerin üzerine ilave edip güzelce karıştırın. Malzemeler birbiriyle gzelce harmanlanınca güvecin içine katarın, üzerine 1 çay bardağı su ilave edip önceden ısıtmaya başladığınız 170 derece fırında ağzı kapalı olarak yaklaşık 35 dakika pişirin. İşte bu kadar!

Malzemeler:

1 adet kırmızı soğan

2 adet patlıcan

2 adet patates

2 adet kabak

4 adet orta boy domates

5 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

2,5 çay bardağı su

Lezzet Haberleri

20, 37, 38, 60, 70, 72, 77, 89. sıralar bizim: Dünyanın en iyi yemek sıralaması belli oldu!
Vişneli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? Vişneli Yaprak Sarması Tarifi...
Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?