Kuruyemişlerde büyük tehlike!

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; kuruyemişlerdeki aflatoksin riskine karşı tüketicileri uyarıyor.

Ara öğünler başta olmak üzere badem ve yer fıstığı gibi kuruyemişleri severek tüketiyoruz. Sıkça tükettiğimiz bu kuruyemişlerdeki tehlikenin farkında mısınız! Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; kuruyemişlerdeki aflatoksin riskine karşı tüketicileri uyardı. Saner, bu maddelere dikkat edilmesi aflatoksin küfünün yol açabileceği karaciğer kanserinden korunmak anlamına da geldiğini belirtti.

Badem ve yer fıstığı çok uzun bir yolculuğun ardından bize ulaşıyor. Bu yolculuk boyunca da ürünlerin üzerinde gözle görülmeyen bazı küfler aflatoksin denilen bir toksini oluşturabiliyor. Samim Saner aflatoksin küfünün Dünya Sağlık Örgütü'nce kansere yol açan maddeler listesinde bir numaralı kanserojen madde olarak listelenmiş olduğuna dikkat çekiyor.

Kuruyemişleri alırken aflatoksin riskine karşı madde madde dikkat edilmesi gerekenler;

Ürünün resmi kontrollerden geçmiş olduğundan emin olunması,

Nerede, kimin tarafından üretildiğinin bilinmesi,

Tavsiye edilen tüketim tarihinin (TETT) bilinmesi,

El değmeden tüketiciye ulaştığından emin olunması

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izinli ve resmi kontrollerden geçen ürünlerin tercih edilmesi,

Üretildikten sonra dış etkenlere karşı koruyucu paketle tüketiciye ulaşmış olması

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?