Mucize kolesterol düşürücü: Arpa

Arpanın tüketiminin artırılması konusunda devlet nezdinde de çalışmalar olduğunu söyleyen gastronomi uzmanı Asuman Kerkez , “Arpa, Ankara’nın markası olacak” dedi.

Gastronomi uzmanı Asuman Kerkez, Ankaralı sevenleriyle arpa workshopunda bir araya geldi. Bilkent Center’da ilk kez düzenlenen workshopa damak tadına düşkün Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’nün mevcut olan arpa tohumunun bozulmadan geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Kerkez, “Amerika ve Kanada, insan beslenmesinde arpanın kolesterolü düşürücü ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinin olduğunu söylüyor. Türkiye’de lif değeri son derece yüksek olan arpanın günlük beslenme sistemine girmesiyle birlikte birçok hastalığın da önüne geçme şansımız olacaktır” dedi.

Kerkez “Arpa, Ankara’nın yerel ürünü ve bu topraklarda ekiliyor. Bu doğrultuda arpa Ankara’nın adını taşıyacak ve markalaşacak” diye konuştu.

Lezzet Haberleri

20, 37, 38, 60, 70, 72, 77, 89. sıralar bizim: Dünyanın en iyi yemek sıralaması belli oldu!
Vişneli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? Vişneli Yaprak Sarması Tarifi...
Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?