Düğün Dernek'e para cezası...

Düğün Dernek adlı sinema filminde BKM’nin izinsiz kullanıldığı ‘Entarisi Dım Dım Yar’ eserinin Osman Şan’a ait olduğu anlaşılarak tazminat istendi.

Müteveffa Osman Şan mirasçıları Şan Ailesi'nin avukatları Av. Erdal Aksu ve Av. Yunus Çelikbiz tarafından 'Entarisi Dım Dım Yar' adlı eserin sahibinin Osman Şan olduğu, Beşiktaş Kültür Merkezi'nin yapımcılığını üstlendiği “Düğün Dernek” isimli sinema filminde Şan Ailesinden izin alınmaksızın söz konusu eserin kullanıldığı iddiası ile İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde açtığı tazminat davası 02.02.2017 tarihinde sonuçlandı.

 

Açılan davada Mahkeme Şan Ailesi'ni haklı çıktı. 30.000 TL maddi ve 5.000 TL manevi tazminatı faiziyle birlikte Şan Ailesi'ne ödenecek... Türkünün sahibi olan Osman Şan'ın torunu, bir dönemin ünlü Türk Halk müziği sanatçıları, Ömer Şan ve Bilge Şan'ın oğlu olan genç pop Nida Şan dedesine ait olan türkü ile ilgili ailesi adına şimdi diğer izinsiz kullanımlara karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Magazin Haberleri

Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin servetiyle gündemde! '5 kişiye yetecek miras kaldı'
Müge Anlı’da şoke eden itiraf: TikTok uğruna hem evi hem tarlası elinden gitti
'Soyumuz imparatora dayanıyor ama biz ahırda büyüdük'
Ünlü oyuncu 'aldatma' iddialarına ilk kez yanıt verdi
12 Yıllık Evlilik Sona Erdi: Pelin Karahan ile Bedri Güntay Boşandı!