Lokantalarda servis edilen yemeklerin lezzeti her zaman ayrıcalıklıdır. Özellikle mercimek çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki, lokantaların mercimek çorbası nasıl bu kadar lezzetli oluyor? İşte size bir tüyo: 1 kepçe tavuk suyu ekleyin!
Tavuk suyu, mercimek çorbasına eklendiğinde çorbanın lezzeti tamamen değişiyor. Lokanta usulü mercimek çorbası yapmak isteyenler için tavsiyemiz, 1 kepçe tavuk suyunu çorbaya eklemeleri. Bu sayede, çorbanın tadı daha yoğun ve lezzetli hale geliyor.
Lokanta usulü mercimek çorbası yapmak isteyenler için tarifimiz şöyle:
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre tavuk suyu
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Yeşil mercimeği yıkayıp süzün.
2. Kuru soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
3. Tereyağı ve unu tencereye alın, kısık ateşte un kokusu çıkana kadar karıştırın.
4. Soğan ve sarımsağı da ekleyip kavurun.
5. Domates salçasını da ekleyip karıştırın.
6. Yeşil mercimeği de tencereye ekleyin.
7. Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
8. Çorba piştikten sonra blenderdan geçirin.
9. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Fotoğraflar: Youtube.com