Bulgur pilavına sadece 1 kaşık ekleyin! Lezzetten parmaklarınızı yemeyin...

Her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavını daha lezzetli hale getirmeniz mümkün. Bulgur pilavına sadece bir kaşık ekleyerek tadına doyulmaz bir hale getireceksiniz.

Bulgur pilavı, pirinç pilavına oranla çok daha kolay bir yapıma sahip olsa da bulgur pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken çeşitli püf noktalar vardır. 

 İşte lezzetli bulgur pilavının o formülü...

Pilavlık bulgur kullanmak, pilavın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.

Pilavın su oranını ayarlamak son derece önemlidir. Bulgurun cinsine göre bir bardağa 2 bardak su ilave etmeniz bulgurun çok daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlayacaktır.

Pilavın lezzetini etkileyen unsurlardan bir tanesi de şüphesiz tereyağıdır. Kaliteli tereyağı seçimi bulgur pilavının lezzetli olmasını sağlayacaktır.

NASIL LEZZETLİ BULGUR PİLAVI YAPILIR?

Pilavın suyunu verdikten sonra karıştırmadan kapağını kapatarak çekmesini beklemek, çektikten sonra kağıt havlu ile sarıp 15-20 dakika kadar demlenmesini sağlamak bulgur pilavının lezzetinin iki katına çıkmasına yardımcı olacaktır.

Pilavınızın daha lezzetli olması için ise hem tereyağı hem de zeytinyağını bir arada kullanabilirsiniz. Ayrıca içine et suyu ya da tavuk suyu eklediğinizde tadına doyum olmayacağını söyleyebiliriz. 

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?