Domates kabukları bu yöntemle tek seferde soyulacak!

Domates Türkiye'de bol bol tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Ancak kabuklarını soymak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. İşte domates kabuklarını soymanın en pratik yolu.

Domates kabuklarını soymanın bazı basit yöntemleri bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden biri, domates kabuklarını soymak için, 'oysa bu kadar kolaymış' bile dedirtebiliyor.

DOMATES KABUKLARINI PRATİK ŞEKİLDE SOYMAK İÇİN

Domates kabuklarını soymanın uğraştırıcı yöntemleri olduğu gibi basit yöntemleri de bulunuyor. Ayrıca en basit yöntemlerden biri, domateslerin alt kısmına '+' şeklinde çentik atılması ile gerçekleşiyor. 

Domates kabuklarının pratik bir şekilde soyulması için bir kap sıcak su ve bir kap soğuk su hazırlanır. Sonra bir bıçak ile domateslerin alt kısmına '+' şeklinde çentik atılır. Devamında çentik atılan domatesler sıcak suyun içerisine koyularak ortalama 45 saniye bekletilir. Ardından çıkartılarak soğuk suyun içerisine yerleştirilir. Tekrar 45 saniye bekletildikten sonra çıkartılarak soyulmaya başlanır. Bu sayede kolayca soyulduğu gözlemlenebilir.

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?